Bardzo ciekawe pytanie. Ja bym chyba wydając decyzje o NP robił jak w przypadku koordynacji. UW wydając decyzję o NP przesyła jedną do nas do wiadomości. W swoich decyzjach podaje zawsze numer konta organu, który wypłacił świadczenia. Strony wpłacają u nas na konto a my przesyłamy to do UW. Osoba kontrolująca sprawozdawczość mówiła, że takie decyzje UW wykazujemy tak jakby to nasze zadłużenie było bo my płaciliśmy. Chyba bym szedł w ten deseń.Karollla pisze: ↑18 sie 2021, 14:51Po otrzymaniu dokumentacji z OPS i zweryfikowaniu wniosku o zasiłek rodzinny okazało się że podczas pobierania zasiłku w innej gminie Pani nie zgłosiła podjęcia zatrudnienia. Utrata prawa do świadczeń dotyczy jednego miesiąca. Wiem, że postępowanie przeprowadzamy u nas ale na jakie konto ma pójść zwrot no i jak to w programie zrobić.....
Rejestruje wniosek ze swoim numer ale decyzje wklejam do systemu z poprzedniego urzędu, bo na tej podstawie dalej ma być wypłata zgodnie z przepisem.jako.82 pisze: ↑26 sie 2021, 9:08Wszystko jasne wysyłamy oryginały i dajemy do dalszej realizacji, a teraz z drugiej strony odstajemy dokumentacje do dalszej realizacji i jak wy robicie
rejestrujecie wniosek na nowo z swoim numerem sprawy i wydajecie swoją decyzję ze swoim numerem i terminem wypłaty?
Zależy od zapisu w decyzji. Do tej pory dostałem mądre decyzje z zapisem, że świadczenia są wypłacane do końca każdego miesiąca, czyli bez wskazania daty. W takim przypadku nie zawiadamiam.