Przekazanie wniosku do innego ośrodka a brak wydanej decyzji - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 28 mar 2019, 18:11

Mam taki problem, Pani złożyła wniosek - praca poza granicą, więc wniosek został wysłany do Wojewody. Wojewoda wydał decyzję do grudnia 2018 r. (umowa do grudnia) wszystko już zostało wypłacone. Pani w tym miesiącu zgłosiła, że zmieniła miejsce zamieszkania, więc wnioski zostały przesłane do odpowiedniego Ośrodka. I teraz mój problem jest taki, że od grudnia Pani nie ma wydanej naszej decyzji a wyszło to dopiero po przesłaniu wniosków do innego Ośrodka. Czy mogę wydać decyzję wstecz? Co w tej sytuacji zrobić?
hania0001
Praktykant
Od: 28 mar 2019, 17:54
Zajmuję się: św

Napisano: 28 mar 2019, 19:25

Narozrabialiście z niezłą bezczynnością...
Bezsprzecznym faktem jest, że kobiecie trzeba wyrównać świadczenia, ale cokolwiek się nie zrobi, będzie niepoprawnie. Teraz organem właściwym jest tamten ośrodek, więc Wy za bardzo nie możecie wystawić decyzji, ale jeśli ich przekonacie, to może wystawią decyzję od stycznia...
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x