Sytuacja dotyczy okresu zasiłkowego 2017/2018. Pani miała przyznane świadczenie na dziecko od 01.10.2017 do 30.09.2018r.Przyszła w kwietniu 2018r. i oznajmiła że mąż od lutego wyjechał za granicę i podjął pracę.Przedstawiła dochód za kolejny miesiąc czyli marzec, już wtedy widziałam że przekracza , więc a prośbę Pani uchyliłam od kwietnia świadczenie a wniosek wysłałam do UW celem ustalenia koordynacji. I teraz po roku wróciła odpowiedź, że koordynacja zachodzi od 5 stycznia 2018, i tu mam problem. Bo ja mam już uchyloną decyzję ale od 1 kwietnia 2018 a muszę w związku z koordynacją uchylić od 5 stycznia 2018 , Jak można z tego wybrnąć, może ktoś miał coś takiego?
A świadczenia styczeń-marzec 2018 były wypłacone? koordynacja od stycznia do? Uchyloną masz od kwietnia, więc wydaje mi się że uchylisz od stycznia do marca a UW będzie potem sobie NPŚ ustalał jak zostały wypłacone. Prześlesz im ostateczną decyzję uchylającą styczeń- marzec, harmonogram wypłat za okres koordynacji i informację, że Pani złożyła Ci prośbę o uchylenie i dołączysz swoją decyzję uchylajacą od kwietnia
napisali tylko że przepisy o koordynacji mają zastosowanie w okresach świadczeniowych 2017/2018 - od dnia 5 stycznia 2018r. Czyli chyba do końca okresu świadczeniowego im chodzi. tak styczeń- marzec wypłacone były.