Witam , proszę o pomoc czy ktoś z Was miał taki przypadek, że trzeba było przekazać wniosek do innej gminy wg właściwości . |Proszę o pomoc. Pozdrawiam
ZAWIADOMIENIE
Na podstawie art. 65 § 1 Kodeksu Postępowania Administracyjnego (Dz. U. z 2016 r. poz. 23 ze zm.),
zawiadamiam:
o przekazaniu według właściwości wniosku Pana/Pani ……………, zam. ……….o przyznanie stypendium szkolnego na rok szkolny 2016/2017 dla ucznia………
UZASADNIENIE
W dniu ………. do tutejszego urzędu wpłynął wniosek ………... Organem właściwym w sprawie jest …………………. Uzasadnia to przekazanie pisma organowi właściwemu do rozpatrzenia sprawy, na podstawie art. 65 § 1 kpa.
Otrzymują:
1……………( organ właściwy)
2. …………..(wnioskodawca)
3. aa.
Dziękuję "xyz" za pismo. Ale tak na marginesie ja używam innego oznaczenia teczki według Jednolitego wykazu akt:
446 Wspieranie uczniów
4462 Przyznawanie stypendiów szkolnych uczniom
4461 Przyznawanie zasiłków szkolnych uczniom
Sprawdziłam tez twoje:
445 Organizacja i realizacja zadań z zakresu nauczania i wychowania
-4450 Realizacja obowiązku nauki oraz sprawy rekrutacji do szkół.
Ale to jest tylko moja sugestia . Jeszcze raz dziękuję twoja pomoc tutaj jest nieoceniona . Pozdrawiam
rzeczywiście
przerabiałam na szybko zawiadomienie, z którego korzystam przy kontroli spełniania obowiązku nauki:)
przy stypendiach nie mam sytuacji,że ktoś mi przez pomyłkę źle złoży wniosek,bo takie rzeczy od razu wychwytuję