przekazanie wniosku wg właściwośći - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 10 paź 2016, 10:03

Witam , proszę o pomoc czy ktoś z Was miał taki przypadek, że trzeba było przekazać wniosek do innej gminy wg właściwości . |Proszę o pomoc. Pozdrawiam
zsa

Napisano: 10 paź 2016, 14:13

jeśli przez pomyłkę złożono w waszej gminie to zawiadomienie i art. 65 § 1 kpa
xyz@

Napisano: 12 paź 2016, 8:53

A czy mogłabym prosić i treść takiego zawiadomienia bo nie mam pojęcia jak do tego się zabrać ani jak to napisać. Proszę o pomoc.
zsa

Napisano: 12 paź 2016, 10:45

……………., dn. ………………. r.
OK.4450.6.2016

ZAWIADOMIENIE
Na podstawie art. 65 § 1 Kodeksu Postępowania Administracyjnego (Dz. U. z 2016 r. poz. 23 ze zm.),
zawiadamiam:
o przekazaniu według właściwości wniosku Pana/Pani ……………, zam. ……….o przyznanie stypendium szkolnego na rok szkolny 2016/2017 dla ucznia………

UZASADNIENIE

W dniu ………. do tutejszego urzędu wpłynął wniosek ………... Organem właściwym w sprawie jest …………………. Uzasadnia to przekazanie pisma organowi właściwemu do rozpatrzenia sprawy, na podstawie art. 65 § 1 kpa.

Otrzymują:
1……………( organ właściwy)
2. …………..(wnioskodawca)
3. aa.

sporządziła ………..
tel.: ……………………..
xyz@

Napisano: 12 paź 2016, 12:48

Dziękuję "xyz" za pismo. Ale tak na marginesie ja używam innego oznaczenia teczki według Jednolitego wykazu akt:
446 Wspieranie uczniów
4462 Przyznawanie stypendiów szkolnych uczniom
4461 Przyznawanie zasiłków szkolnych uczniom
Sprawdziłam tez twoje:
445 Organizacja i realizacja zadań z zakresu nauczania i wychowania
-4450 Realizacja obowiązku nauki oraz sprawy rekrutacji do szkół.
Ale to jest tylko moja sugestia . Jeszcze raz dziękuję twoja pomoc tutaj jest nieoceniona . Pozdrawiam
Gość

Napisano: 12 paź 2016, 13:20

rzeczywiście
przerabiałam na szybko zawiadomienie, z którego korzystam przy kontroli spełniania obowiązku nauki:)
przy stypendiach nie mam sytuacji,że ktoś mi przez pomyłkę źle złoży wniosek,bo takie rzeczy od razu wychwytuję
xyz@

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x