przekazanie wnisoku do właściwego ośrodka - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 22 sie 2014, 10:17

Mam konfliktową klientkę, która od ok 3 lat mieszka w innej gminie ale nie chce tam składać wniosku tylko u mnie złożyła. Pracownik socjalny potwierdził mi że nie mieszka w naszej gminie i podał nawet adres zamieszkania.

Czy sama notatka służbowa pracownika socjalnego jest podstawą do przesłania dokumentacji czy muszę do wyjaśnień wezwać (szczerze nie chciałabym jej wzywać)
mmm

Napisano: 22 sie 2014, 10:20

Hmmm... nie wiem czy do końca dobrze ale jak podała Ci we wniosku adres właściwy dla Ciebie to ja bym wydał decyzję odmowną ze wzglęgu na info socjalnego, ale on był w "terenie" i stąd wie? Tak?
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 22 sie 2014, 10:22

Był w terenie i wie tez bo rodzina korzysta regularnie z pomocy a nawet pracownik rozmawiał z moja klientka przez telefon i ona potwierdziła ze mieszka w innego gminie
mmm

Napisano: 22 sie 2014, 10:52

We wniosku co Ci napisała adres Twój?
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 22 sie 2014, 11:01

jeżeli we wniosku masz wpisany adres zamieszkania w twojej gminie to masz dwa wyjścia:
wydać decyzję
wezwać do uzupełnienia wniosku pod rygorem nie rozpatrzenia
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 22 sie 2014, 11:01

tez miałem taki przypadek ale olałem to bo jak mnie poinf trzeba by było w takie rzeczy mieszać prokuraturę ponieważ jest to wprowadzanie organu w błąd i składanie fałszywego oświadczenia
ensiferum

Napisano: 22 sie 2014, 11:36

a nie mogę przekazać na podstawie art. 65 paragraf 1 KPA?

Art. 65.
§ 1. Jeżeli organ administracji publicznej, do którego podanie wniesiono, jest nie-właściwy w sprawie, niezwłocznie przekazuje je do organu właściwego, za-wiadamiając jednocześnie o tym wnoszącego podanie.
mmm

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x