przekraczam kryterium dochodowe - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 25 wrz 2014, 11:10

witam. składam wniosek na fundusz na 2 moich synów. pracuje i mam gospodarstwo rolne. Pani z mopsu powiedziała patrzac na dokumenty ze na pewno przekrocze kryterium dochodowe. gospodarstwo rolne w tym roku przekazałam jako darowizne bratu. tak naprawde nie miałam z żadnych dochodów z tego gosp bo wcześniej pomiędzy mna a bratem była spisana umowa, że on dzierżawi ziemię a w zamian płaci do gminy podatek. co mogę zrobic żeby dostać FA? czy to jest jakas utrata dochodu?
kasia123

Napisano: 25 wrz 2014, 11:12

utrata gospodarstwa rolnego nie jest utratą dochodu, dzierżawa tylko na specjalnych warunkach z wpisem w starostwie
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 25 wrz 2014, 11:29

wpis do starostwa?
czyli w mojej sytuacji nie da się nic zrobić? a czy jakieś odwołania cos pomogą? niewiele zarabiam i teraz jak strace fundusz to nie wiem jak sobie poradzę.
prosze o pomoc
kasia123

Napisano: 25 wrz 2014, 12:02

Jak prawidłowo jest (będzie) wydana decyzja w I instancji to odwołania nic nie dadzą w sensie uzyskania prawa do funduszu. Z tego co piszesz dochód z gosp. rolnego będzie wliczony (jak posiadałaś je w 2013 r.) i dochód z pracy.
Pitero

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x