zaświadczenie od komornika NP?? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 25 wrz 2014, 10:30

Dostałam od komornika zaświadczenie ze w ubiegłym roku wypłacił wierzycielce kwotę 1000, 00 zł ale nie napisał kiedy co teraz?? pisac do komornika kiedy wypłacił poźniej zawiadomienie o wszczęciu postępowania i nastepnie np???
Gość

Napisano: 25 wrz 2014, 12:45

komornik musi ci przesłać pismo- kiedy i w jakiej wyskości były przekazywane kwoty. musisz sprawdzić czy w chwili przekazania wierzycielka miała już twoja decyzję o FA
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 25 wrz 2014, 14:05

no dobrze to co w przypadku jak miała juz decyzję a co w przypadku jak nie???
Gość

Napisano: 25 wrz 2014, 19:19

w przypadku kiedy nie było jeszcze wdanej decyzji, lub była wydana a nie dotarła jeszcze do komornika i wierzycielka jej nie odebrała ( np początek października) komornik mógł przekazać wierzycielce kwoty bo nie miał decyzji o funduszu i to nie są NP, natomiast jak wierzycielka miała już decyzje i pobierała FA i zatrzymała te pieniądze to są NP
w przypadku gdyby tą kwotę otrzymała jednorazowo np w czerwcu, a ty wypłacasz jej FA w wysokości np 300 zł. to wierzycielka ma NP za czerwiec, w wysokości wypłaconego Fa
TAK CZY INACZEJ MUSISZ USTALIĆ KIEDY BYŁA PRZEKAZANA TA KWOTA :)
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 25 wrz 2014, 20:09

dzieki bardzo a do komornika wystarczy zwykłe tylko pismo o podanie daty?
Gość

Napisano: 26 wrz 2014, 9:50

ja pisałam zwykłym pismem o wskazanie dat przekazanej kwoty
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 26 wrz 2014, 17:44

dzięki bardzo:):)
A teraz mam jeszcze jedna sprawe babka złozyła wniosek na fundusz pomimo, że dochodowo przekracza i chce się odwoływac z tym że teraz nie wiem jak obliczyć dochód bo przyniosła zaswiadczenie z US i zaświadczenie z ZUS o składakch zdrowotnych. tylko że wiem że tak Pani od dawien dawna pracuje ale w zeszłym roku od lutego dostała także przyznana rente rodzinna na syna po zmarłym ojcu. i jak teraz obliczyc jej dochód?? skoro w zaświadczeniu jest razem obliczony dochód z pracy która wykonuje i ta renta synka? może powinnam wziąśc jeszcze oswiadczenia o dochodzie i spisac z pitu 37 jej dochód z pracy i podzielic na 12 miesiecy i kolejne oświadczenie o tej rencie i podzielić na 11 miesiecy. Jak powinnam dobrze zrobić??
Gość

Napisano: 26 wrz 2014, 18:17

musisz rozgraniczyć te dochody i podzielić tak jak mówisz na 12 i 11 miesięcy
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 27 wrz 2014, 19:13

czyli już na samy poczatku mimo zaświadczenia z US powinnam też wziąśc dwa oświadczenia dzielące ten cały dochód na dochód z pracy i rente rodzinna. Ni wiem co ta Pani chce osiągnac bo nawet czytałam wyroki sadowe w tej sprawie i tak czy siak jej sie FA nie należy. Wątpie żeby SKO jej przyznało....
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x