Przekroczenie dochodu już od wrzesnia - umowa zlecenie

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
Promyk107*
Praktykant
Zajmuję się: Oświatą
Kontakt:

Przekroczenie dochodu już od wrzesnia - umowa zlecenie

Post autor: Promyk107* »

Pomocy, co zrobić w sytuacji gdy osoba złożyła wniosek o stypendium w terminie, w październiku wydałam decyzję przyznająca stypendium od września do grudnia, w listopadzie kobieta przyszła i złożyła mi oświadczenie, że we wrześniu i październiku pracowała kilka dni na zlecenie, załączyła zaświadczenia od pracodawcy o dochodzie z tych umów i dochody przekraczają jej kryterium dochodowe już od września. W oświadczeniu napisała, że w listopadzie również pracuje na kolejnym zleceniu i istnieje prawdopodobieństwo, że zarobi tyle, że tez jej przekroczy.... Czy mam wydać dwie decyzje? Cofnąć czy wstrzymać? i przyznać tylko na grudzień?? Nie wiem czy w grudniu nie podejmie znowu jakiegoś zatrudnienia.... :( Dodam jeszcze,że stypendium wypłacamy do 30 listopada, więc póki co nie musi zwracać...
Promyk107*
Praktykant
Zajmuję się: Oświatą
Kontakt:

Re: Przekroczenie dochodu już od wrzesnia - umowa zlecenie

Post autor: Promyk107* »

Promyk107* pisze:Pomocy, co zrobić w sytuacji gdy osoba złożyła wniosek o stypendium w terminie, w październiku wydałam decyzję przyznająca stypendium od września do grudnia, w listopadzie kobieta przyszła i złożyła mi oświadczenie, że we wrześniu i październiku pracowała kilka dni na zlecenie, załączyła zaświadczenia od pracodawcy o dochodzie z tych umów i dochody przekraczają jej kryterium dochodowe już od września. W oświadczeniu napisała, że w listopadzie również pracuje na kolejnym zleceniu i istnieje prawdopodobieństwo, że zarobi tyle, że tez jej przekroczy.... Czy mam wydać dwie decyzje? Cofnąć czy wstrzymać? i przyznać tylko na grudzień?? Nie wiem czy w grudniu nie podejmie znowu jakiegoś zatrudnienia.... :( Dodam jeszcze,że stypendium wypłacamy do 30 listopada, więc póki co nie musi zwracać...
Na prawdę nikt nic nie podpowie?????
ODPOWIEDZ