przekroczony limit

Wybrane tematy:
Cheops przedłużenie dodatku energetycznego o co chodzi ??? zmieniamy decyzje? de do kwietnia? Nowe stawki DE od maja 2022 r. liczba rodzin
ODPOWIEDZ
kiczorek10

przekroczony limit

Post autor: kiczorek10 »

Witam. Czy zwracacie uwagę na wysokość limitów przy dla poszczególnych gospodarstw domowych i pomniejszacie wysokość dodatku energetycznego w miesiącu grudniu czy wypłacacie zgodnie z obwieszczeniem. W gospodarstwie jednoosobowym w grudniu pomniejszyło mi o 1.13zł czyli z 11.09zł. do 9.96zł. a w gospodarstwie 2 osobowym o 1.52zł z 15.40 do 13.88zł.?
kiczorek10

Re: przekroczony limit

Post autor: kiczorek10 »

Nikt nie pracuje na programie Cheops? i nie ma takich problemów?
chmiel

Post autor: chmiel »

Ja pracuję w cheopsie.W m-cu grudniu faktycznie cuda się działy.Energetyczny był pomniejszony,a w jednym przypadku grudzień był pominięty i przyznał DE listopad,styczeń.Skorygowałem ręcznie,a w przypadku pominiętego dodatku,zwiększyłem na podwójny w styczniu.Sądzę,że to błąd programu.
Chmiel

Post autor: Chmiel »

Dodatków energetycznych było więcej i wszystkie były naliczone prawidłowe.Błędy były tylko w dwóch przypadkach.Może należałoby się zwrócić w tej sprawie do Skoczowa?
Fantomas

Post autor: Fantomas »

Dodatki do 30 kwietnia wypłacamy cały czas w takiej samej wysokości. To jakiś błąd oprogramowania które posiadacie.
Ani

Post autor: Ani »

Na szkoleniu kiedys mowili zeby nie zwracac uwagi na limity tylko mamy wyplacac zgodnie z obwieszczeniem
qwert1

Post autor: qwert1 »

Pisałam już w zeszłym roku do Cheopsa aby poprawili błąd, upierają się że mają interpretacje swoich prawników że program ma liczyć zgodnie z limitem jaki jest w ustawie. Jeżeli chcemy zgodnie z obwieszczeniem to mamy sami zmieniać kwotę. Najlepsze jest to że program obcina DE tylko wtedy gdy zmniejsza się liczba osób w gospodarstwie domowym w ciągu roku. Jeżeli tak chcą robić to powinni stworzyć swoją ustawę;) i dzielić jak się zwiększa liczba domowników.
Ani

Post autor: Ani »

Czy w grudniu 2015 wypłacacie tak jak w obwieszczeniu????????
qwer

Post autor: qwer »

Tak
ODPOWIEDZ