Przelewy - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 02 lut 2017, 13:12

Kochani proszę o pomoc Pan ma przyzywane 500 na pierwsze dziecko od 2016-12-01 do 2017-09-30, wypłaty w styczniu zrobione. Niestety Pan dostał tylko 500 za styczeń. Co teraz zrobić? Pomóćie
oliwia19
Starszy referent
Od: 21 cze 2016, 13:24
Zajmuję się:

Napisano: 02 lut 2017, 13:20

a nie możecie wysłać drugiego przelewu z wyrównaniem?
Natalia.św

Napisano: 02 lut 2017, 13:23

oliwia19 pisze:Kochani proszę o pomoc Pan ma przyzywane 500 na pierwsze dziecko od 2016-12-01 do 2017-09-30, wypłaty w styczniu zrobione. Niestety Pan dostał tylko 500 za styczeń. Co teraz zrobić? Pomóćie
A zrobiłaś listę wyrównań?
gopssik

Napisano: 02 lut 2017, 13:27

Jak wykonać taką listę?? Nie robiłam nic takiegi
oliwia19
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 02 lut 2017, 13:30

Chciałam zrobić teraz listę z dzisiejsza datą za grudzień wypłatę której mi nie policzyło? Tylko jak to zrobić, żeby było zgodnie z prawem skoro art. 21 ust 2 mówi swoje
oliwia19
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 02 lut 2017, 13:43

Pomóżcie
oliwia19
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 02 lut 2017, 15:14

halo??? nikt nie miał takiego przypadku
oliwia19
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 02 lut 2017, 20:05

oliwia19 pisze:halo??? nikt nie miał takiego przypadku
sprawdziłaś na planie wypłat jego decyzji czy na 100% miał przyznane za grudzień?
jeśli tak, no to musisz mu to jakoś wypłacić.
Rozumiem, że nie wciągnęło ci tego miesiąca na listę wypłat w styczniu?
Czyli zrobiłaś listę za styczeń i nie uzupełniłaś pozycji listy? Istnieje taka opcja "uzupełnij listę" czy jakoś tak. Zaznaczasz listę, którą chcesz uzupełnić i klikasz kafelek "uzupełnij listę". Wtedy system proponuje ci wypłaty, które nie znalazły się jeszcze na liście wypłat. Wybierasz te które chcesz tam umieścić i akceptujesz. Możesz pojedynczo lub więcej. Ale ta opcja już odpada bo LISTA WYPŁAT już wypłacona, zatwierdzona.
Jeśli macie pieniądze na przelew to utwórz listę wypłat za luty(bo teraz jest luty i wstecz przelew i tak nie pójdzie ;) ) tylko dla tego pana. Można taką stworzyć w zakładkach znajdziesz filtr Nazwisko (tak go namierzysz) niestety nie pamiętam czy w tych filtrach istnieje możliwość zaznaczenia też miesiąca, którego wypłata ma dotyczyć. Jeśli takie coś znajdziesz to zaznacz za grudzień.
Na liście wypłat będziesz miała jedną pozycję - tylko tego pana - jak klikniesz w niego na dole w zakładkach znajdź chyba "pozycje źródłowe" i tam znajdziesz wyszczególnienie na jakie dziecko i ile i z jakiej decyzji i za jaki miesiąc. Niestety (piszę z głowy) nie pamiętam, czy tu można usunąć którąś "pozycję źródłową" gdyby pojawiła się wypłata za luty.
Jak ci się uda wygenerować listę tylko dla tego pana i tylko z pozycją grudniową to postępujesz dalej jak zwykle. Upewnij się, że księgowość ma na ten przelew i mu wypłaćcie. A do klienta możesz zadzwonić jakoś przeprosić za niedogodność czy przeoczenie.
U mnie nigdy się jeszcze takie coś nie wydarzyło, więc nie wiem czy ten sposób zadziała - możesz spróbować jak się nie uda to taką listę można usunąć i najwyżej wypłacisz mu w lutym (uzupełniając listę).
Możesz jeszcze sprawdzić na planie wypłat decyzji tego pana, czy przypadkiem wypłata za grudzień nie jest w formie gotówkowej. Nie powinno się tak zdarzyć, ale może psikus się wkradł?
Gość

Napisano: 03 lut 2017, 8:22

Nie martw sie oliwia.

może ... zadzwoń , porozmawiaj z tym Panem- powiedz, że system nie ujął wypłaty grudniowej i uprzejmie poinformuj, że wypłata będzie ujeta w lutym. I tyle. ja tak zrobiłam kiedys. i no problem .

A NIE MYLI SIE TEN CO nic NIE ROBI. :)
lili24

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x