Szacun! A kasa?

A co mają robić? Jak nie udostępnią to powiedzą, że samorząd wcale nie chce ludziom pomóc tylko o pieniądze chodzi. Wiedzą, że PRowo będzie to źle wyglądać. Nie oszukujmy się sprawa była przegrana z góry jak tylko zapowiedzieli zmiany… A Federacja i tak jak zwykle nic nie zrobi.walczak pisze: ↑19 lip 2021, 17:24trochę do poczytania
https://federacja-socjalnych.pl/index.p ... inia-o-500
moja smutna refleksja jest taka:
chyba w MRiPS ktoś nie doczytał pytań we wniosku o dostępie do informacji publicznej;
w odpowiedzi na pismo Federacji sami sobie zaprzeczają (COVID).
Ale niestety jest jeszcze refleksja co do samorządu. Narzekają, że stracą finansowo gdy 500+ przeniosą do ZUS. I co robią? I udostępniają swoje pomieszczenia (może nie wszyscy) bezpłatnie na mobilne punkty ZUS.
jest pewne, że dla jednych i dla drugich pracowników 500+ już nie ma.
Zdzisław to jak to jest? Bo jeśli sprawa była przegrana to zarzut że Federacja nic nie robi jakoś nie klei się w Twojej wypowiedzizdzislaw_dyrma pisze: ↑19 lip 2021, 18:54A co mają robić? Jak nie udostępnią to powiedzą, że samorząd wcale nie chce ludziom pomóc tylko o pieniądze chodzi. Wiedzą, że PRowo będzie to źle wyglądać. Nie oszukujmy się sprawa była przegrana z góry jak tylko zapowiedzieli zmiany… A Federacja i tak jak zwykle nic nie zrobi.walczak pisze: ↑19 lip 2021, 17:24trochę do poczytania
chyba w MRiPS ktoś nie doczytał pytań we wniosku o dostępie do informacji publicznej;
Ale niestety jest jeszcze refleksja co do samorządu. Narzekają, że stracą finansowo gdy 500+ przeniosą do ZUS. I co robią? I udostępniają swoje pomieszczenia (może nie wszyscy) bezpłatnie na mobilne punkty ZUS.
jest pewne, że dla jednych i dla drugich pracowników 500+ już nie ma.
federacja.socjalnych pisze: ↑19 lip 2021, 20:01Zdzisław to jak to jest? Bo jeśli sprawa była przegrana to zarzut że Federacja nic nie robi jakoś nie klei się w Twojej wypowiedzizdzislaw_dyrma pisze: ↑19 lip 2021, 18:54A co mają robić? Jak nie udostępnią to powiedzą, że samorząd wcale nie chce ludziom pomóc tylko o pieniądze chodzi. Wiedzą, że PRowo będzie to źle wyglądać. Nie oszukujmy się sprawa była przegrana z góry jak tylko zapowiedzieli zmiany… A Federacja i tak jak zwykle nic nie zrobi.walczak pisze: ↑19 lip 2021, 17:24trochę do poczytania
jest pewne, że dla jednych i dla drugich pracowników 500+ już nie ma.A teraz sedno i ku pamięci W POMOCY NIGDY DOBRZE NIE BĘDZIE JEŚLI WŁADZA DOSTAJE SYGNAŁ ŻE MOŻNA ZWOLNIĆ LUDZI Z DNIA NA DZIEŃ, A POTEM ZA WŁADZĘ ZROBI SIĘ TĘ SAMĄ ROBOTĘ TYLKO ZA DARMO. TO TROCHĘ JAKBY DAĆ SIĘ OKRAŚĆ A POTEM ZAPROSIĆ ZŁODZIEJA NA KAWĘ DO OKRADZIONEGO MIESZKANIA. POZDRAWIAMY
Zdziwiłbym się gdybyście przynajmniej na papierze nie walczyli. W przeciwieństwie ode mnie to wy jesteście od podejmowania realnych działań. Ja nie muszę na szczęście tego robić bo nie jestem federacją. Także takie prztyczki w nos w tym momencie słabo o was świadczą. Zobaczymy jak wam uda się ta walka. Fighterzy!federacja.socjalnych pisze: ↑19 lip 2021, 21:56Zdzisiu w odróżnieniu od Ciebie walczymy choć nie o wszystkich działaniach informujemy A i kawcie pijemy bez złodziei... także tych którzy kradną resztki własnej przyzwoitości;)
No już, już nie napinajcie się jak stara plandeka od żuka. Zdradzę wam taką tajemnicę: raczej nic nie zrobicie. Pokrzyczycie, pokrzyczycie i co? I nic. Ale trzymam za was kciuki. Jeśli o mnie chodzi nie jestem przyspawany do stołka.federacja.socjalnych pisze: ↑20 lip 2021, 7:57Zdzisiu typowa postawa roszczeniowego klienta w OPS "Wy od tego jesteście " Zdradzimy Tobie pewną tajemnicę, tylko nikomu nie mów. Otóż wpływ realny wpływ na zmiany uzyskuje się zbiorową presją, gdy zaangażowanie obejmuje nie tylko organizacje społeczne ale i obywateli (pracowników). Jeśli więc Zdzisiu siedzisz za klawiaturą i ekranem i smucisz się że władza Cię nie słucha i nic się nie da zrobić to masz w tym swój udział przynajmniej częściowy. Nie zdziw się Zdzisiu też jak władza jutro zabierze pracę także tym co dziś w świadczeniach mówią, a to tylko 500+, ja jestem w rodzinnych lub FA więc bezpieczna.