przesyłacie już do BIG - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 3    [ Posty: 21 ]

Napisano: 09 lis 2015, 10:00

jak w temacie- do wszystkich 4. ja dopiero zaczynam.
ania77

Napisano: 09 lis 2015, 10:56

Tak, mam zrobiony przesył do Erif i KBIG.
W KRD oczekuję w kolejce i nic się nie dzieje, Infomonitor poleciał w kulki (mieliśmy z nimi umowę), wysłałam wszystko i nie odesłali hasła a dotychczasowe nie działa.
kawa i ciasto

Napisano: 09 lis 2015, 11:02

a powiedz czy musi byc jakes upoważnienie do wprowadzania tych dłużników.
Ja zajmuje sie FA od niedawna i nie wiem czy ja jako pracownik który wprowadza tych dłużników musi miec jakies upoważnienie?
Lala mido

Napisano: 09 lis 2015, 11:34

Wiesz co, na początku jak składałam wnioski o nadanie loginu i hasła (wrzesień) to musiałam aktualizować upoważnienie dla kierownika na podstawę 8a-8c i takie wnioski wysyłałam. W Erifie trzeba było ująć upoważnienie jako załącznik do elektronicznego wniosku. Dla siebie nie miałam upoważnienia, wszędzie byłam wpisywana jako pracownik do obsługi.
Jednak, dla świętego spokoju zrobiłam upoważnienie też dla siebie,żeby potem nikt się nie czepiał.
kawa i ciasto

Napisano: 09 lis 2015, 11:35

Infomonitor już mam, przesył zrobiony.
Został mi KRD ale jestem 53 w kolejce :|
kawa i ciasto

Napisano: 10 lis 2015, 12:47

w krd co wpisujecie w rubryce rozdzaj dluznika: CM –konsument czy LP – osoba prawna
anela

Napisano: 10 lis 2015, 15:02

a skąd macie wnioski żeby wypełnić i wysłać do tych 4 BIGów ?
Pomożcie mi bo się męcze z tym juz ok kilku miesięcy :cry:
olek80

Napisano: 10 lis 2015, 16:01

Anela nic nie wpisuję, robię przesył przez Sygnity.

Olek przypomnij się w czwartek, napisze Ci co i jak. Dzisiaj już mi się nie chce 8-) Zresztą i tak nic nie załatwisz o tej godzinie ;)
kawa i ciasto

Napisano: 12 lis 2015, 8:58

kawa i ciasto pisze:Wiesz co, na początku jak składałam wnioski o nadanie loginu i hasła (wrzesień) to musiałam aktualizować upoważnienie dla kierownika na podstawę 8a-8c i takie wnioski wysyłałam. W Erifie trzeba było ująć upoważnienie jako załącznik do elektronicznego wniosku. Dla siebie nie miałam upoważnienia, wszędzie byłam wpisywana jako pracownik do obsługi.
Jednak, dla świętego spokoju zrobiłam upoważnienie też dla siebie,żeby potem nikt się nie czepiał.

a mogłabyś wrzucić wzór upoważnienia, tak bardzo bardzo proszę.
kassia

Napisano: 12 lis 2015, 9:58

Zarządzenie nr …..
Wójta ……….
z dnia ………………

w sprawie upoważnienia …………………… do podejmowania działań wobec dłużników alimentacyjnych, prowadzenia postępowania oraz do przekazywania do biur informacji gospodarczych informacji gospodarczych o zobowiązaniach dłużników alimentacyjnych

Na podstawie art. 8a, 8b i 8c, art. 28 ust. 1 pkt 1 i 2 ustawy z dnia 7 września 2007 r.
o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (Dz. U. z 2015 r. poz. 859 z późniejszymi zmianami) oraz na podstawie art. 2 ust. 4, art. 12a, art. 16 ust. 5 ustawy z dnia 9 kwietnia 2010 r. o udostępnianiu informacji gospodarczych i wymianie danych gospodarczych (Dz. U. z 2015 r. poz. 396)

zarządzam, co następuje:

§ 1

Na wniosek ……………… upoważniam …………. do podejmowania działań wobec dłużników alimentacyjnych, prowadzenia postępowania oraz do przekazywania do biur informacji gospodarczych informacji gospodarczych o zobowiązaniach dłużników alimentacyjnych.

§ 2

Zarządzenie wchodzi w życie z dniem ……………………..
kawa i ciasto

Strona 1 z 3    [ Posty: 21 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x