zwrot prawa jazdy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 09 lis 2015, 11:18

Witam,
Mam wielką prośbę, czy mogłby ktoś udostępnic wzór winsoku do starostwa o zwrot prawa jazdy... Dłużnik płacił 6 ms po 50% alientów, przeprowadziłam z nim wywiad jest zarejestrowany w UP. Spełania warunki z ustawy dlatego chcę wystąpić z takim wnioskiem....
margiii
Stażysta
Od: 12 mar 2015, 11:58
Zajmuję się:

Napisano: 09 lis 2015, 14:29

Ja niedawno wysyłałam taki wniosek:

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
Dział Świadczeń Rodzinnych i Fundusz Alimentacyjny
.............

Numer sprawy: DŚR-FA-534- /14

Starostwo Powiatowe
w ......
Wydział Komunikacji i Transportu
ul. ..........
Stalowa Wola

Wnioskodawca: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
Dział Świadczeń Rodzinnych i Fundusz Alimentacyjny
ul. ............

Dłużnik alimentacyjny: Pan/Pani zam. <dłużnik_alimentacyjny_adres>, PESEL .....

Wniosek nr .............
o zwrot zatrzymanego dłużnikowi alimentacyjnemu prawa jazdy na podstawie art. 5 ust. 6 ustawy z dnia 7 września 2007 r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (tekst jednolity Dz. U. z 2015 roku poz. 859 z późn. zm.)

Zgodnie art. 5 ust. 6 ustawy z dnia 7 września 2007 r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (tekst jednolity Dz. U. z 2015 roku poz. 859 z późn. zm.) oraz upoważnienia Burmistrza Miasta Zakopane, z dnia 2015-03-16 znak: ORG-I.0052.123.2015 w sprawie upoważnienia Podinspektora Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Zakopanem do prowadzenia postępowania w sprawie świadczeń z funduszu alimentacyjnego, a także do podejmowania działań wobec dłużników alimentacyjnych, w tym przeprowadzania wywiadu alimentacyjnego, odbioru oświadczenia majątkowego, wnioskodawca wnosi o zwrot zatrzymanego prawa jazdy dłużnikowi alimentacyjnemu <dłużnik_alimentacyjny> zam. <dłużnik_alimentacyjny_adres>, PESEL <dłużnik_alimentacyjny_PESEL>, przeciwko któremu został złożony wniosek do prokuratury o ściganie dłużnika za przestępstwo określone w art. 209 § 1 ustawy z dnia 6 czerwca 1997 r. - Kodeks Karny (Dz. U. Nr 88, poz. 553, z późn. zm.).

Uzasadnienie

W toku postępowania ustalono, że ustały przyczyny zatrzymania prawa jazdy. W/w dłużnik alimentacyjny w dniu 2009-03-09 stawił się w tut. Ośrodku, w związku z powyższym został przeprowadzony wywiad alimentacyjny oraz odebrano od w/w oświadczenie majątkowe..........
Zgodnie z art. 5 ust. 6 ustawy z dnia 7 września 2007 r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów: Uchylenie decyzji o zatrzymaniu prawa jazdy następuje na wniosek organu właściwego dłużnika skierowanego do starosty, gdy:
1) ustanie przyczyna zatrzymania prawa jazdy, o której mowa w ust. 3 (czyli dłużnik umożliwi przeprowadzenie wywiadu alimentacyjnego, złoży oświadczenie majątkowe, zarejestruje się jako bezrobotny albo poszukujący pracy, podejmie pracę albo inną formę aktywizacji zawodowej zaproponowaną przez powiatowy urząd pracy) oraz dłużnik alimentacyjny przez okres ostatnich 6 miesięcy wywiązywał się w każdym miesiącu ze zobowiązań alimentacyjnych w kwocie nie niższej niż 50 % kwoty bieżąco ustalonych alimentów lub
2) nastąpi utrata statusu dłużnika alimentacyjnego."

W tym stanie sprawy wniosek jest w pełni uzasadniony.

Otrzymują:
1. Adresat
2. Prokuratura Rejonowa w ...........
3. Komornik Sądowy przy Sądzie Rejonowym w ............
4. a/a

Sporządziła: ........
Gość

Napisano: 09 lis 2015, 15:24

Przyłączam się do sprawy.
Czy przed wysłaniem wniosku do Starosty o zwrot zatrzymanego prawa jazdy;
1. uchylacie lub wygaszacie decyzję o uznaniu dłużnika za uchylającego się + wniosek
2. czy tylko sam wniosek bo ustała przyczyna zatrzymania prawa jazdy?

Proszę o pomoc PILNE!
KR*

Napisano: 09 lis 2015, 15:43

Bardzo Dziękuje za wzór.

A co do pytania to ja wysylam tylko wniosek bo ustala przyczyna zatrzymania prawa jazdy,
margiii
Stażysta
Od: 12 mar 2015, 11:58
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x