Przetarg na dożywianie - OPS, Szkoła, Gmina? - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 22 lis 2013, 20:24

Kto powinien ogłaszać przetarg na dożywianie uczniów? Moim zdaniem Dyrektor każdej szkoły. A jak jest u Was? Kto ogłasza przetarg?
~Ewa

Napisano: 23 lis 2013, 11:38

a kto płaci? ten ogłasza
~Dorota

Napisano: 24 lis 2013, 23:21

Ale dożywianie uczniów to nie tylko program \"Pomoc państwa w zakresie dożywiania\" więc myślę, że zgodnie z art. 67a ustawy o systemie oświaty , za żywienie uczniów w szkole odpowiada Dyrektor w porozumieniu z Wójtem, Burmistrzem . I tu chyba nie ośrodek Pomocy decyduje na jakich zasadach w szkole organizowane są posiłki. Wiec myśle, że Dyrektor ogłasza. Jak jest u Was?
~Ewa

Napisano: 25 lis 2013, 9:31

Dożywianie uczniów organizuje Szkoła
~magda

Napisano: 25 lis 2013, 12:23

Wiem właśnie, że szkoła. Mam Tylko pytanie czy na terenie Twojej gminy jest stołówka i kuchnia(z kucharkami, sprzątaczkami itd. ) czy po prostu firma cateringowa
~Ewa

Napisano: 25 lis 2013, 12:45

Jest stołówka i kuchnia, do niektórych punktów (w innych miejscowościach Gminy) jest catering z głównej placówki
~magda

Napisano: 25 lis 2013, 12:51

A u nas właśnie nie ma w żadnej kuchni i stołówki. I już sama nie wiem jak jest prawidłowo.
~Ewa

Napisano: 25 lis 2013, 14:52

Rację ma Dorota ten ogłasza przetarg kto ma na ten cel przyznane środki i płaci za posiłki. Bo organizacja przez dyrektora to np zapewnienie pomieszcenia gdzie dzieci będą spożywać posiłki , w jakich godzinach itp W przetargu trzeba podać np cenę za jeden obiad i wartość całego zamówienia więc to ogłasza w przetargu ten kto ma pieniądze na ten cel
~Anita

Napisano: 26 lis 2013, 13:40

Rio Podlaskie uważa, że przetarg ogłasza Wójt. Jest w tej sprawie protokół pokontrolny.
~Ewa

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x