przyjmowanie wniosków w nowym okresie zasiłkowym - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 07 cze 2018, 10:26

Witam
Jak sobie radzicie z przyjmowaniem wniosków na nowy okres zasiłkowy?
Chodzi mi czy macie wyznaczone godziny przyjęć, czy dodatkową osobę do przyjmowanie wniosków, czy np. ktoś z was praktykuje, że 1 dzień w tygodniu jest bez interesantów?
u nas wszystko jest w UG i 2 osoby obsługują wszystkie świadczenia - od przyjęcia wniosku po sprawozdania - a teraz jeszcze 300+
Podzielcie się swoją organizacją pracy
ewcik284
Praktykant
Od: 27 kwie 2017, 10:39
Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny

Napisano: 07 cze 2018, 11:15

U nas nie ma ustalonych godzin przyjęć - wnioski można składać w ciągu godzin pracy OPS, każdego dnia.
W zeszłym roku byłam sama (miałam pod sobą ŚW, ŚR i FA) i wszytko przyjmowałam, w wolnej chwili wpisywałam w system, drukowałam weryfikacje itp, z decyzjami czekałam do października.
W tym okresie zasiłkowym mam koleżankę i planujemy robić tak, że jedna będzie przyjmować wniosek, a druga w międzyczasie wklepywać w program.

Sprawozdania to była pierwsza rzecz, jaką robiłam po przyjściu do pracy - zliczenie wniosków z poprzedniego dnia i wpisanie w CAS.
Alalala
Inspektor
Od: 05 sie 2016, 9:20
Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM

Napisano: 07 cze 2018, 12:03

Alalala pisze:U nas nie ma ustalonych godzin przyjęć - wnioski można składać w ciągu godzin pracy OPS, każdego dnia.
W zeszłym roku byłam sama (miałam pod sobą ŚW, ŚR i FA) i wszytko przyjmowałam, w wolnej chwili wpisywałam w system, drukowałam weryfikacje itp, z decyzjami czekałam do października.
W tym okresie zasiłkowym mam koleżankę i planujemy robić tak, że jedna będzie przyjmować wniosek, a druga w międzyczasie wklepywać w program.

Sprawozdania to była pierwsza rzecz, jaką robiłam po przyjściu do pracy - zliczenie wniosków z poprzedniego dnia i wpisanie w CAS.
a co zrobicie jak za drzwiami będzie stało 10 osób w kolejce i kolejka będzie rosnać ?
jedna będzie tylko przyjmować, to powodzenia życzę wiesz jak ludzie psioczyć będą ? chyba że siedzicie osobno, to jedynie drzwi zamknąć
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 07 cze 2018, 12:10

gmina powyzej 5 tys mieszkańców około 400 wniosków na 500 plus ze 250 no 300 fa zr i szo - 2 osoby
wcześniej mieliśmy kogoś do pomocy w tym roku raczej nie mamy co na to liczyć
kartki ja osoby od l-ż, koleżanka od a-k i jazda
w wolnej chwili wprowadzamy wnioski
w tym roku w związku z 300 plus rozważamy pracować ze dwie pierwsze soboty w sierpniu - np od 9-15
i ponieważ ja mam w związku z sytuacją osobistą indywidualny tok pracy
to chyba zrobimy tak że dwa pierwsze tygodnie jedna od 7.30 do 15.30 druga od np od 9 do 17
nawet jak popołudniu nikt nie przyjdzie albo w soboty to można zrobić wnioseczki
takie miałyśmy rozwiązanie w kwietniu 2016 i szło
dodam, że jesteśmy po rozmowie z kierownikiem i 8 zł za ucznia dostaniemy zakładając 900 dzieci na dwie osoby to mogę posiedzieć dłużej bo i tak pewnie bym musiała i te dwie soboty np
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 07 cze 2018, 12:14

jasiak pisze:
Alalala pisze:U nas nie ma ustalonych godzin przyjęć - wnioski można składać w ciągu godzin pracy OPS, każdego dnia.

a co zrobicie jak za drzwiami będzie stało 10 osób w kolejce i kolejka będzie rosnać ?
jedna będzie tylko przyjmować, to powodzenia życzę wiesz jak ludzie psioczyć będą ? chyba że siedzicie osobno, to jedynie drzwi zamknąć
a Wy przyjmujcie dwóch petentów na raz??? A gdzie ochrona danych osobowych?? My od dawna przyjmujemy pojedynczo i nie ma zmiłuj
6i9
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 mar 2016, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 07 cze 2018, 12:17

U nas też tak jest, że przyjmujemy osobno.
Trudno trochę pomarudzą w okresie zasiłkowym ale będą musieli poczekać.
Violla
Starszy referent
Od: 17 gru 2015, 15:16
Zajmuję się:

Napisano: 07 cze 2018, 12:33

żeby tylko 10 osób w kolejce :lol: u nas były większe... a ludzie i tak zawsze będą psioczyć, zawsze znajdą sobie "powód", wiec olew totalny
Yozo
Starszy referent
Od: 13 mar 2017, 22:03
Zajmuję się: św

Napisano: 07 cze 2018, 12:41

ja jestem sama na wszystkim nowych wniosków: 500+ - 250 wniosków, ZR - 130 wniosków i pozostałe rzeczy, a wiadomo na bieżąco też sporo zmian wychodzi. Nikt się nie odezwie na temat naszych świadczeń, bo u mnie nie maja pojęcia. Sama robię zapotrzebowania, sprawozdania itp. Nie wiem jak bedzie z 300 ale ja idę na urlop w drugiej połowie sierpnia. Swojej wypłaty mam tyle co wypracuję ze świadczeń, no i musi zostać na wszelkie zakupy z tych świadczeń. Gmina nic do mnie nie dokłada:(
kasia7
Starszy referent
Od: 20 mar 2017, 14:40
Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny, 500+

Napisano: 07 cze 2018, 13:30

siedzimy w jednym pokoju więc 2 osoby na raz nie wchodzi w grę :P a w kolejce może stać i sto osób - trudno muszą liczyć się z tym, że będą kolejki, poza tym nikt im nie każe biec na złamanie karku 1- ego sierpnia. U jest na 500 około 300 wniosków, więc jako tako się da. Zdawało to egzamin do tej pory i tym razem zda.
Alalala
Inspektor
Od: 05 sie 2016, 9:20
Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM

Napisano: 08 cze 2018, 10:03

Fajnie macie. My jesteśmy we dwie do wszystkiego: rodzinne - 500 wniosków, fundusz - 50, wychowawcze - w porywach do 900 wniosków + jeszcze zasiłki i świadczenia pielęgnacyjne, SZO - wszystko od wniosku po sprawozdanie. Przy przyjmowaniu wniosków na nowy okres pomaga nam jedna osoba, ale czasami to bym wolała żeby nie pomagała, bo nie wie o co za bardzo chodzi i z co drugą sprawą przychodzi się dopytać :(
asz
Stażysta
Od: 21 mar 2017, 12:52
Zajmuję się: mydło i powidło

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x