Przykrość ... - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 24 mar 2014, 18:25

Jest mi przykro czytając wypowiedzi niektórych osób lub też pracowników: \"wyłudzanie na wnuczka, szukanie zastępstwa dla zasiłku dla bezrobotnych\"

Jestem wnukiem który opiekuje się swoim niepełnosprawnym dziadkiem, otrzymałem świadczenie pielęgnacyjne na czas nieokreślony (od 1 lipca zabrane, prawo do szo nie uzyskanie)

Dziadek ma stopień znaczny, ma ponad 85 lat, kombatant wojskowy, mieszkam z Nim od urodzenia to jest bardzo silna więź rodzinna, mocniejsza od więzi z moimi rodzicami więc jest to niesprawiedliwe

Rodzice dzieci to nie naciągaczy czy wyłudzacze? Pewnie, że tak ale jak ktoś ma znajomości w ośrodkach lub komisjach lekarskich to się dziecku załatwi papierek na stopień znaczny i nikt tego nie sprawdzi póki kwitek trafi do wojewódzkiej komisji ale tam też znajomości i co się okazuje? Matka się opiekuje, ojciec pracuje, dziecko jest zdrowe.

Ten chłopak pokazywany w Sejmie który nie może chodzić od urodzenia a niby jest geniuszem? To geniuszom zabrania się pracowania na wózku? Jak się ma ten dzieciak do osoby starszej który tylko się męczy 24h w łóżku zamiast umrzeć lub poprosić o eutanazję? Ja nie potrafię tego zrozumieć.

Oferują rodzicom 1000 na rękę podczas gdy ja nie mam nic i jeszcze mi wciskają zasiłek dla opiekuna gdy ja miałem (mam) prawo do świadczenia pielęgnacyjnego. Dlaczego mam się czuć gorszy?

Nie powiem, że nie mam z czego żyć bo mój jeden rodzic pracuje na rachunku. Ja z dziadkiem dochód na szo miałem obliczony na 410 zł na osobę, nie miałem rezygnacji z pracy bo nie pracowałem. Nie uważam się za naciągacza. Jak już pisałem to bardzo silna więź i nie moglem odmówić dziadkowi pomocy a teraz mam być tym gorszy? Zrezygnowałem ze studiowania, ze swojego życia osobistego, nie wyemigruje więc o co chodzi tym rodzicom?

Tam tylko są matki a gdzie ojcowie? Pracują? Jest 100 000 w Polsce samotnych matek z dziećmi niepełnosprawnymi? Ta niepełnosprawność jest naciągana i każdy o tym wie ..
~wnuk

Napisano: 24 mar 2014, 18:35

dlaczego to Ty opiekujesz się dziadkiem? więź więzią, ale z dziećmi tę więź dziadek chyba też ma,niech dziadka dziecko zrezygnuje z pracy, podejmie się opieki, dostanie SZO, a ty zajmij ten etat, podejmij zaoczne studia, spełniaj się w życiu osobistym itd...i nawet nie będąc geniuszem dasz sobie radę bez pomocy wózka i osób drugich...
~????

Napisano: 24 mar 2014, 18:35

Wo do Sejmu !!!! popieram!!!! protestować !!!!

Rząd niech sie poda do dymisji !!!!
~Zuzanna

Napisano: 24 mar 2014, 18:36

Wo do Sejmu !!!! popieram!!!! protestować !!!!

Rząd niech sie poda do dymisji !!!!
~Zuzanna

Napisano: 24 mar 2014, 19:07

To ta przykrość działa tylko w jedną stronę. Jak obrażają wnuków to Ci jest przykro, a jak ty piszesz głupoty o rodzicach to już Ci przykro nie jest.
~Jolka

Napisano: 24 mar 2014, 19:07

ty wnuk naciągaczu nie wyjeżdżaj tu jak się opiekujesz, rodzice pracują a ty zrezygnowałes ze studiów żeby miec ŚP.
~Kr

Napisano: 24 mar 2014, 19:09

ale moja mama nie ma prawa do świadczenia .. nie poszedłem na studia tylko opiekuję się dziadkiem co w tym złego?

Waszych rodziców, dziadków może to samo spotkać i co chcecie żyć w strachu pod telefonem czy ktoś nie zadzwoni, że dziadek, ojciec, matka zmarł?

Rodzice tych dzieci przesadzają ...
~wnuk

Napisano: 24 mar 2014, 19:16

Czyli było do wzięcia i nie mogło się zmarnować.
~Jolka

Napisano: 24 mar 2014, 19:45

mamunia emerytka czy rencistka? za free opiekować ojczulkiem już się nie da???? i to właśnie to cwaniactwo!!!!dziadka może bardziej uszczęśliwiłbyś dyplomem niż niby opieką za kaskę
~????

Napisano: 25 mar 2014, 1:42

Jesteście nie normalni że wrzucanie wszystkich wnuków do jednego worka. Urzędasy a któż wami się zajmie na starość jak nie te biedne wnuki? A tym dyplomem to w dzisiejszych czasach jak nie masz znajomości to sobie możesz tyłek wytrzeć. Są wnuki co się nie opiekują a są tacy którzy mieszkają z dziadkami i nie mają innej opcji niż się opiekować nimi!!! tak jak są urzędasy którzy nie przeceniają swojej posady i są ludżmi a są tacy którzy wyżej sra...niż du...mają i sobie pozwalają na ocenianie kogoś kogo nie znają.
~oliwka

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem