przywołanie do tablicy - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 26 cze 2015, 14:34

Szanowni panstwo... taka oto sytuacja, opiekunka osoby niepełnosprawnej dorosłej nagle się bardzo poważnie rozchorowała, natychmiast została przewieziona do szpitala, stan ratowanie życia. Wcześniej ta kobieta zorganizowała całodobową opiekę nad swoja podopieczną. Po wyjściu ze szpitala czeka ja niespodzianka, list z MOPSu z zawiadomieniem o wstrzymaniu wypłaty ZDO, z powodu pobytu w szpitalu opiekuna. Nadmienie, iż opiekunka musi natychmiast wykupić niezbedne leki, niestety dzieki nadgorliwosci czy też perfidii urzedasa nie wykupi, nie ma pieniędzy. Proszę mi wytłumaczyć jakim to prawem, jaki to artyluł cos tak perfidnego funduje opiekunom? Czy juz odgórnie macie prikaz by eliminować opiekunów na ZDIO i SZO z jakiejkolwiek przyczyny? Czy to tylko wasza nadinrepretacja przepisów, a może zwykła zawziętosć i złośliwość???
Proszę o odpowiedzi...
Dajana

Napisano: 26 cze 2015, 15:51

A Pani Pani Dajano gdyby nie poszła do pracy to miałaby Pani zapłatę?
Osoba nie sprawuje opieki chora) - nie ma zapłaty
zzzz

Napisano: 26 cze 2015, 15:57

Dodam,- jeżeli opiekunka będzie w stanie sprawować opiekę nad niepełnosprawna osobą na pewno świadczenie zostanie przywrócone
zzzz

Napisano: 26 cze 2015, 17:45

Czyli, jak rozumiem - jeżeli opiekunka będzie w szpitalu 6 dni, to od 520 zł ZDO zostanie jej odliczone 104 zł, a po przyjściu ze szpitala automatycznie ZDO będzie odwieszone.
aaaa

Napisano: 27 cze 2015, 18:02

do zzzzzzzzzzzzz!!!!!!!!!!!!
A Ty zzz nigdy nie chorujesz??? a jeśli już to nie masz tzw L-4? a tutaj po prostu uproszczenie....nie bądź bardziej papieski od papieża
Alicja 2

Napisano: 27 cze 2015, 20:03

Nie prowadzę SZO ani ZO więc nie potrafię odpowiedzieć na postawione pytanie Wiem tylko, że osoby opiekujące się niepełnosprawną osobą nie mogą mieć płaconego zwolnienia lekarskiego
Moje sugestie
opiekunka w szpitalu ( "stan ratowania życia")- więc może to zadecydowało o wstrzymaniu świadczenia. Osoba świadcząca usługi musi być - zdolna do pracy
To pytanie proszę zadać w dziale- ŚWIADCZENIA RODZINNE
zzzz

Napisano: 29 cze 2015, 15:30

Pani Dajano proszę zadać pytanie w odpowiednim dziale, to uzyska Pani odpowiedz. Zastanawia mnie tylko jak długo ta opiekunka była w szpitalu. List z Mopsu o wstrzymaniu do wyjaśnienia. Proszę nie wyzywać ludzi dopóki pani sprawy nie wyjaśni. Miałam podobna sytuacje, był anonim, wstrzymałam wypłatę i wysłałam zawiadomienie o wyjaśnienie sprawy. Kobieta przyszła i wyjaśniła sprawę i jest ok. Ja mam swoje obowiązki i muszę je wykonywać. Ale pisanie o "perfidi urzędasa" dopóki nie wiadomo o co chodzi to jest poniżej pasa. Cieszę się że w swojej pracy mam niewiele kontaktu z ludźmi |Pani pokroju. Pozdrawiam.
1bas1

Napisano: 29 cze 2015, 16:30

do 1bas1
powiem tylko krótko i wice wersa szanowna pani urzędnik. Życzymy pani miłego wykonywania obowiązków :D
Dajana

Napisano: 29 cze 2015, 19:42

Dajano - jeśli się nie zgadzasz z czymś napisz skargę, odwołanie, porozmawiaj z szefem jednostki - niech wyjaśni
a nie zadawaj pytań jednocześnie fucząc i rzucając jadem na prawo i lewo

a już na pewno zadaj pytanie w odpowiednim miejscu forum

na logikę - jak pracownik socjalny w wywiadzie ma potwierdzić sprawowanie stałej i faktycznej opieki skoro "opiekunka" jest w szpitalu?
Jeśli ktoś inny przejął opiekę to jemu może przysługiwać na ten okres zdo

tak się składa, że urzędas musi robić swoje zgodnie z przepisami, bo za źle wydaną państwową złotówkę może ponieść tego konsekwencje

Miłego fuczenia....
kjhgf

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x