Przywołanie do tablicy - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 26 cze 2015, 21:56

Szanowni państwo... taka oto sytuacja, opiekunka osoby niepełnosprawnej dorosłej nagle się bardzo poważnie rozchorowała, natychmiast została przewieziona do szpitala, stan ratowanie życia. Wcześniej ta kobieta zorganizowała całodobową opiekę nad swoja podopieczną. Po wyjściu ze szpitala czeka ja niespodzianka, list z MOPSu z zawiadomieniem o wstrzymaniu wypłaty ZDO, z powodu pobytu w szpitalu opiekuna. Nadmienię, iż opiekunka musi natychmiast wykupić niezbędne leki, niestety dzięki nadgorliwości czy też perfidii urzędasa nie wykupi, nie ma pieniędzy. Proszę mi wytłumaczyć jakim to prawem, jaki to artykuł coś tak perfidnego funduje opiekunom? Czy już odgórnie macie prikaz by eliminować opiekunów na ZDIO i SZO z jakiejkolwiek przyczyny? Czy to tylko wasza nadinrepretacja przepisów, a może zwykła zawziętosć i złośliwość???
Proszę o odpowiedzi...
dajana

Napisano: 27 cze 2015, 13:45

To się w głowie nie mieści !!!. Opiekun też człowiek,to nie robot ,ma prawo zachorować.Ale żeby od razu zabierać świadczenie,ubezpieczenie zdrowotne.Hańba dla urzędnika,zero zrozumienia i pomocy drugiemu człowiekowi.
anula 25

Napisano: 27 cze 2015, 14:29

Podziękujcie nieuczciwym świadczeniobiorcom ,których sami bronicie.A w zasadzie ustawie dającej możliwości wyłudzania świadczeń i zasiłków ;) .
Artiom

Napisano: 27 cze 2015, 18:52

Ja tu nikogo nie bronię,od sprawdzania świadczeń jest pracownik,ale urzędnik urzędnikowi nie równy,w tym przypadku kobiecie wstrzymano,a w tym... viewtopic.php?f=19&t=207182467
jak się mają te dwa przypadki do siebie? W tym drugim taka moja rada,skoro urzędnik nie wie co zrobić ,to ja proponuję przyznać kobiecie,, Świadczenie Pielęgnacyjne ''- nie trzeba będzie robić wywiadu a opiekun spokojnie będzie pracować za granicą .
anula 25

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x