śp od nowa dla rolniczki - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 29 cze 2015, 8:43

Mam rolniczkę, która pobierała już śp na dziecko, nie pisała oświadczenia o zaprzestaniu dawniej bo nie było takiego wymogu. Nie opłacaliśmy za nią składek.Orzeczenie skończyło się niedawno i teraz znów przyszła z orzeczeniem. Czy muszę wymagać od niej oświadczenia o zaprzestaniu prowadzenia gospodarstwa według nowych przepisów?
aneta83

Napisano: 29 cze 2015, 9:42

?????
aneta83

Napisano: 29 cze 2015, 10:17

Wymagać musisz oświadczenia o zaprzestaniu prowadzenia gops.
Dorcia82
VIP
Od: 10 kwie 2014, 13:41
Zajmuję się:

Napisano: 29 cze 2015, 10:39

Pytanie ? o co Ci chodzi pracujesz tam i co nie znasz podstaw ? a może masz ochotę tej pani zabrac ŚP na chore dziecko?
SKO

Napisano: 29 cze 2015, 11:57

my przyznajemy ŚP i kierujemy do KRUs stosowną informację o przyznanym świadczeniu rolnikowi, a KRUS już zrobi to co wynika z ich przepisów.
ODA

Napisano: 29 cze 2015, 12:29

a ja bym chciała wiedziec na jakiej podstawie wysyłasz cos do KRUS ?????????????
koko spoko

Napisano: 29 cze 2015, 15:03

ODA pisze:my przyznajemy ŚP i kierujemy do KRUs stosowną informację o przyznanym świadczeniu rolnikowi, a KRUS już zrobi to co wynika z ich przepisów.
Kogo tam zatrudniają w tych OPS-ach?
Gość

Napisano: 29 cze 2015, 15:04

aneta83 pisze:Mam rolniczkę, która pobierała już śp na dziecko, nie pisała oświadczenia o zaprzestaniu dawniej bo nie było takiego wymogu. Nie opłacaliśmy za nią składek.Orzeczenie skończyło się niedawno i teraz znów przyszła z orzeczeniem. Czy muszę wymagać od niej oświadczenia o zaprzestaniu prowadzenia gospodarstwa według nowych przepisów?
Kogo tam zatrudniają w tych OPS-ach?
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem