przywrócenie władzy rodzicielskiej
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR/DM/DE/KDR
- Kontakt:
przywrócenie władzy rodzicielskiej
Mam taki przypadek, rodzinie były ograniczone prawa rodzicielskie, dziecko umieszczone w placówce, zaraz po urodzeniu. Dziś przyszli do mnie z postanowieniem sądu o zmianie tamtego postanowienia, o ograniczeniu władzy rodzicielskiej, dziecko wraca do domu, ale jest nadzór kuratora i asystenta rodziny. Na postanowieniu jest taka pieczątka " Stwierdzam, że orzeczenie niniejsze będąc nieprawomocne jest skuteczne i wykonalne art. 578 kpc." Teraz moje pytanie, czy na podstawie tego mogę już przyznać świadczenia czy muszę czekać, aż postanowienie będzie prawomocne. Bo oczywiście prosto z sądu przyszli po wnioski.
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."
Milton Friedman
Milton Friedman
- noteev
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: przywrócenie władzy rodzicielskiej
Według mnie, jeśli dziecko jest już z rodzicami na podstawie wykonalnego postanowienia, to świadczenie przysługuje.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
Albert Camus
Oprócz przywrócenie władzy rodzicielskiej - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
złotówka za złotówke na okres !!!!
świadczenie rodzicielskie a problem z pracodawcą
od kiedy przyznac świadczenie rodzinne
Świadczenie rodzicielskie po opuszczeniu pieczy zastępczej
Szo składki społeczne KRUS/20 lat okresów skł./
czy wypłacacie zasiłek pielęgnacyjny na nieprawomocne orzecz
Oprogramowanie do wymiany gmina-wojewoda
Od kiedy należa sie świadczenia?
uchylenie dla Wojewody a co z naszym okresem?
Rodzinne i fundusz skład rodziny
Koszty obsługi - 3% czy 3/97 ?
SZO - przekroczenie dochodu...
decyzja przyznająca składki emerytalno - rentowe
utrata dochodu z zagranicy z roku 2017
panna z alimentami zawarła zw małżeński
ŚR pobiera matka, dziecko z ojcem w inym mieście