gość złożył wniosek w kwietniu i uzyskał dochód za kwiecień. Przyznałam od kwietnia do kwietnia, odmówiłam od maja w związku z przekroczeniem . Tera gość donosi zaświadczenie o utracie uzyskanego dochodu z dniem 06.09.2016r i składa wniosek. Pytanie czy przyznać od października a za wrzesień dać odmowę w związku z utratą zatrudnienia ( przyznajemy od miesiąca następującego po miesiącu, w którym utracił dochód czy też dać od września bo złożył wniosek po dniu utraty. Jak wy się odnosicie do tych sytuacji . Bo po szkoleniu z Mazurkiewiczem trochę mam wątpliwości co do doliczania uzysków i utrat. Wypowiedzcie się . Proszę
Było to już tysiąc razy mielone.
To nie jest "utrata dochodu", tylko uzysk, którego już nie ma, więc jeśli składa wniosek np. 20 września, a umowa z tego "uzysku" zakończyła się np. 10 września - to świadczenie przysługuje od września.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne. Albert Camus
Noteev czy podobnie jest z świadczeniami rodzicielskimi? utrata prawa do świadczenia rodzicielskiego we wrześniu, wniosek o 500 złożony po tej utracie we wrześniu, od kiedy przyznać 500tkę?od września czy października?