uchodźca - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 09 wrz 2016, 7:54

Witam proszę o pomoc mam Panią pochodzi z Ukrainy jako jedyna z całej rodziny posiada kartę pobytu z pozwoleniem na pracę... reszta rodziny wystąpiła o kartę stałego pobyty. Oboje małżonków pracuje w Polsce mają umowy....
Niestety w związku z tym, że jestem w posiadaniu tylko nr karty pobytu Pani nie mogę wprowadzić reszty członków rodziny z powodu braku PESEL a także nr kasty pobytu.....

co mam zrobić w takiej sytuacji...
dodam, że Pani czeka na karty pobytu dla pozostałych członków rodziny...
aniapop

Napisano: 09 wrz 2016, 10:24

zawieś postępowanie do czasu nadania numerów pesel i wydania karty pobytu
KSSR

Napisano: 09 wrz 2016, 12:43

bardzo ;) dziękuje a ma może ktoś taki wzór na zawieszenie postępowania
aniapop

Napisano: 09 wrz 2016, 14:31

Nie wypisuj bzdur z tym zawieszeniem - od kiedy to pesel czy nr karty pobytu to warunek przyznania jakichkolwiek świadczeń rodzinnych czy 500?
Wnioskodawca ma spełniac warunek art. 1, a członkowie jego rodziny żadnych kart pobytowych mieć nie muszą. ma byc tylko ich pesel lub nr innego dokumentu potwierdzajmacego tozsamość, np. paszport, jakiś dowod tozsamosci zagraniczny itp.

Co wpis tutaj to jakies kompletnie od czapy brednie i jakies pseudoporadnictwo albo bezprawne twierdzenie ze kumus nie przysługuje swiadczenie
magdii

Napisano: 09 wrz 2016, 14:48

TO JAK WPROWADZIĆ W SYSTEM... NIE PRZECHODZI MI NIC ... A MAM TYLKO AKTY URODZENIA UKRAIŃSKIE
aniapop

Napisano: 12 wrz 2016, 12:58

Ad. 3
Brak wskazania numeru PESEL członka rodziny uniemożliwia rozpatrzenie wniosku.
Wytyczne dotyczące postępowania: sprawa wymaga wyjaśnień – poprzez wezwanie do złożenia wniosku jeszcze raz, z poprawionymi danymi lub złożenia wyjaśnień w gminie.
str. 28 podręcznika dla samorządów
KSSR

Napisano: 12 wrz 2016, 15:14

To w podreczniku dotyczy błednie wypełnionych wniosków - brak wpisanego pesela mimo ze dana osoba ma pesel, a nie sytuacji, gdy nie wpisała pesela bo go po prostu nie ma.
Myslcie - to naprawde nie boli...
magdii

Napisano: 13 wrz 2016, 16:02

Wpisałam nr paszportu, który dostarczyła mi Pani i przeszło bez nr Pesel dodatkowo mam pisma że w lutym Pani złożyła o kartę pobytu dla dzieci. Ona ma i mąż ma więc wydałam już decyzje....
aniapop

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x