przyznajecie ZDO rolnikom? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 24 cze 2014, 12:44

jw
olga,

Napisano: 24 cze 2014, 12:46

u mnie odmawiamy
mok

Napisano: 24 cze 2014, 13:05

jak podpisze oświadczenie to przyznaję
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 24 cze 2014, 13:19

U mnie poza oswiadczeniem biore pod uwage wywiad a z niego jasno wynika że oswiadczenie to pic na wode.
mok

Napisano: 24 cze 2014, 13:25

hm zasadniczo wywiad jest do stwierdzenia faktu sprawowania opieki a nie pracy na roli, ale ok.
Jak pracownik socjalny sprawdza czy dana osoba prowadzi gospodarstwo/pracuje na roli?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 24 cze 2014, 14:08

też bym chciała to wiedzieć...ja po wyjaśnieniach ministerstwa mówię rolnikom, że w razie gdyby KRUS lub Agencja się czepiali złożonego oświadczenia, to niech sie tłumaczą, że pomaga współmałżonek, dzieci, sąsiad itp. nie ma u nas tych pojęć okreslonych więc również ich nie można porównywać ze znaczeniem tego pojęcia w KRUS lub agencji.
kasia7

Napisano: 24 cze 2014, 14:23

Ludzie przecież to jest chore. JAk można przyjmować fikcję, że rolnik ubezpieczony w KRUS jako rolnik nie prowadzi gospodarstwa rolnego?! To tak jakby pracownikowi np. ops-u dać do podpisania oświadczenie, że nie pracuje.. Może to i wielu przypadkach akurat się zgadza ale czemu się godzić na FAŁSZYWE OŚWIADCZENIA? BO MPIPS tak mówi? Przykład kłamania idzie z góry, więc nie ma co się dziwić ludziom.
Pitero

Napisano: 24 cze 2014, 14:27

Pitero bo to jest dziwny kraj. Osoba bezrobotna zgłoszona w PUP też w teorii szuka pracy. Ba nawet PUP udaje, że tej pracy szuka za niego.
Musisz w końcu otworzyć oczy i zrozumieć, że nie żyjesz w normalnym kraju i normalnej rzeczywistości a prawo jest tworzone na kolanie pod naciskiem siły
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 24 cze 2014, 14:32

Zadzwoniłam do mojego sko czy może mieli sprawę z zdo odmawiająca rolnikowi mimo złożonego oświadczenia i co oni na to w tym temacie, pani powiedziała, że jeśli złożył oświadczenie to przyznać, ale jeżeli są wątpliwości poinformować prokuraturę, bo złożył oświadczenie pod odpowiedzialnością karną
dżela

Napisano: 24 cze 2014, 14:34

a jak będziemy szukać drugiego dna i wnikać w prawdę to zwariujemy...ja nic ludziom nie nakazuję, daję do przeczytania komunikat i niech decydują, a nie później mi powiedzą, że "ta Pani mi kazała"...... ta ustawa jest do d... i my się musimy martwić a ludziom świecić oczami...
kasia7

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x