Przyznałam fundusz, dłużnik ośw. że pracował za granicą - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 28 paź 2024, 13:57

Witam,
mam taką sytuację że przyznałam w 10/2024 fundusz alimentacyjny, do wniosku miałam złożone zaświadczenia komornika, że dłużnik mieszka na naszym terenie, tak jak zresztą od lat.
Wezwałam dłużnika na wywiad, stawił się i oświadczył ze od 05/2024 do 09/2024 pracował za granicą ale w sierpniu miał zawał, był w Polsce w szpitalu przez jakiś czas i teraz czeka na decyzję zagranicznego urzędu bo mają mu wypłacić zasiłek chorobowy. Ponadto oświadczył, że obecnie nie zarejestrował się w PUP, ponieważ od listopada ma mieć znowu podpisaną umowę z tym samym pracodawcą i ponownie ma wyjechać do pracy za granicą.
Powiedziałam mu, że jak tylko taką umowę podpisze to ma mi to przyjść oświadczyć.
Co w tej sytuacji mam zrobić? Czy dalej będę mogła wypłacać fundusz na podstawie zaświadczenia komornika jak dłużnik podejmie pracę za granicą? Co z funduszem już wypłaconym za tamten czas?
Proszę o pomoc :? :(
Kattis
Referent
Od: 23 sty 2018, 16:26
Zajmuję się: ŚR, FA, DM

Napisano: 29 paź 2024, 14:52

Może jednak ktoś coś? Proszę :(
Kattis
Referent
Od: 23 sty 2018, 16:26
Zajmuję się: ŚR, FA, DM

Napisano: 29 paź 2024, 16:19

pismo do komornika o ustalenie adresu dłużnika, ale ogólnie dłuznik powinien go poinformować o zmianie miejsca zamieszkania, i zgodnie z juryzdykcją powinien umorzyc postepowanie z uwagi na miejsce zamieszkania dłuznika.
słoneczko
Referent
Od: 29 sty 2018, 12:28
Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x