przyznanie 40 zł

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
jag123
Praktykant
Zajmuję się: PS/SW
Kontakt:

przyznanie 40 zł

Post autor: jag123 »

mam pytanie dotyczące przyznania tego 40 zł, mam wniosek, w którym występuje osoba, która przebywała już w Polsce przed wybuchem wojny, pani po wybuchu wojny przekroczyła granicę(była na ukrainie po dzieci) i ma wbitą pieczątke w paszport po tym 24, przy czym w empatii jak sprawdzilam PESEL wyskakuje informacja ze osoba nie opuscila ukrainy w zwiazku z konfliktem zbrojnym. jak traktowac taka osobe?? czym sie sugerowac ? ta pieczatka ?
GraM100
Praktykant
Zajmuję się: "40", Dodatek osłonowy, Dodatek mieszkaniowy
Kontakt:

Re: przyznanie 40 zł

Post autor: GraM100 »

Miałam podobną sytuację, Pani wróciła po dzieci, ale nie miała adnotacji w Pesel i na nią nie przyznałam, tylko na dzieci
BasiaS@29
Stażysta
Zajmuję się: DM
Kontakt:

Post autor: BasiaS@29 »

A czy ksiądz może wystąpić jako osoba prywatna z wnioskiem o 40 zł? Uchodzcy przebywają na plebani.
monika32
Stażysta
Zajmuję się: ŚW/ŚR/FA
Kontakt:

Post autor: monika32 »

BasiaS@29 pisze:A czy ksiądz może wystąpić jako osoba prywatna z wnioskiem o 40 zł? Uchodzcy przebywają na plebani.
Może.
Gabryśka
Stażysta
Zajmuję się: KDR
Kontakt:

Post autor: Gabryśka »

Niech ta pani idzie do urzędu i zmienią jej w pesel status na UKR, wtedy będziesz mogła ze spokojem przyznać.
MagataK
Stażysta
Zajmuję się: DM/DE/ST
Kontakt:

Post autor: MagataK »

Macie takie przypadki, że obywatele Ukrainy na których jest złożony wniosek o 40zł pojechali na Ukrainę na tydzień i wrócili z powrotem??
Mam wnioskodawcę, który we wniosku zaznaczył okres 60 dni w środku robiąc tygodniową lukę. Poinformował nas że w tym czasie obywatel Ukrainy pojechał do siebie i po tygodniu wrócił.
Należy mu się świadczenie? Jeżeli obywatel jeździ tam i z powrotem to nadal ma statut UKR??
Mamy takich przypadków coraz więcej.
julia_
Stażysta
Zajmuję się: DO
Kontakt:

Post autor: julia_ »

MagataK pisze: 19 maja 2022, 12:15 Macie takie przypadki, że obywatele Ukrainy na których jest złożony wniosek o 40zł pojechali na Ukrainę na tydzień i wrócili z powrotem??
Mam wnioskodawcę, który we wniosku zaznaczył okres 60 dni w środku robiąc tygodniową lukę. Poinformował nas że w tym czasie obywatel Ukrainy pojechał do siebie i po tygodniu wrócił.
Należy mu się świadczenie? Jeżeli obywatel jeździ tam i z powrotem to nadal ma statut UKR??
Mamy takich przypadków coraz więcej.
Mieliśmy taką sytuację. Pani złożyła 2 wnioski. Jeden do dnia wyjazdu na Ukrainę w odwiedziny, drugi od dnia powrotu z odwiedzin do dnia wyjazdu na stałe.
Iza 27
Stażysta
Zajmuję się: ps
Kontakt:

Post autor: Iza 27 »

U mnie tez tak jest, kursują w tą i z powrotem, coraz trudniej to ogarnąć.
ODPOWIEDZ