przyznanie decyzji FA odrazu info do komornika czy po uprawomoc. sie decyzji?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: funduszem alimentacyjnym
- Kontakt:
przyznanie decyzji FA odrazu info do komornika czy po uprawomoc. sie decyzji?
Witam, czy po wydaniu decyzji przyznającej FA w ten sam dzień wysyłacie info do komornika z harmonogramem, info do dłużnika i organu właściwego? czy po uprawomocnieniu się decyzji?
-
- Referent
- Zajmuję się: KADRY/ŚR/FA/AOON
- Kontakt:
Re: przyznanie decyzji FA odrazu info do komornika czy po uprawomoc. sie decyzji?
To samo się zastanawiam bo od sierpnia zaczęłam pracę przy funduszu i nic jeszcze nie ogarniam
Ja po wydaniu decyzji o przyznaniu FA od razu wysłałam do wiadomości do komornika i tak samo info do dłużnika itd. (patrzyłam analogicznie jak było robione w starych sprawach) ale nie załączyłam harmonogramu (bo oczywiście zapomniałam
...)
A nie wiem czy po uprawomocnieniu nie wysyłamy dopiero wniosek o przyłączenie sie do postępowania egzekucyjnego do komornika i wtedy harmonogram mogę dołączyć?

Ja po wydaniu decyzji o przyznaniu FA od razu wysłałam do wiadomości do komornika i tak samo info do dłużnika itd. (patrzyłam analogicznie jak było robione w starych sprawach) ale nie załączyłam harmonogramu (bo oczywiście zapomniałam

A nie wiem czy po uprawomocnieniu nie wysyłamy dopiero wniosek o przyłączenie sie do postępowania egzekucyjnego do komornika i wtedy harmonogram mogę dołączyć?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA,DM,DE
- Kontakt:
Re: przyznanie decyzji FA odrazu info do komornika czy po uprawomoc. sie decyzji?
Ja wysyłam wszystko po uprawomocnieniu decyzji, niedawno była kontrol i nie zakwestionowała mi tego. więc chyba jest ok 

-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Czekam, aż bedzie ostateczna i od razu do komornika wraz z wnioskiem o przyłączenie. Dopiero co jestem po kontroli i było ok a nawet bardzo ok 

-
- Referent
- Zajmuję się: KADRY/ŚR/FA/AOON
- Kontakt:
A jeszcze przy okazji upewnię się:
jeśli dłużnik i wierzycielka z naszej Gminy to przyznaje decyzją FA i jak się uprawomocni to wysyłam do komornika razem z harmonogramem wypłat i wnioskiem o przyłączenie się do postępowania, oraz pismo z informacją do dłużnika.
A jeśli dłużnik w innej Gminie to muszę jeszcze wysłać tam do OWD pismo z informacją o przyznaniu FA i o podjęcie działań wobec dłużnika? Czy coś jeszcze?
jeśli dłużnik i wierzycielka z naszej Gminy to przyznaje decyzją FA i jak się uprawomocni to wysyłam do komornika razem z harmonogramem wypłat i wnioskiem o przyłączenie się do postępowania, oraz pismo z informacją do dłużnika.
A jeśli dłużnik w innej Gminie to muszę jeszcze wysłać tam do OWD pismo z informacją o przyznaniu FA i o podjęcie działań wobec dłużnika? Czy coś jeszcze?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: funduszem alimentacyjnym
- Kontakt:
Jeśli dłużnik jest od nas z gminy to ja wysyłam jeszcze wezwanie na wywiad.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: SR/FA
- Kontakt:
Ja wysyłam po miesiącu-dwóch jak mam czas a teraz to pewnie po nowym roku wyśle bo... osłonówka, węglowy, nie ma czasu na nic
nikogo to nie interesuje tylko dorzucają coraz to więcej zadań.

-
- Praktykant
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne, FA, 500+
- Kontakt:
A czy decyzje zFA przyznające nie są natychmiast wykonalne i prawomocne?
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW,CP,DO,ZG
- Kontakt:
A co w przypadku uchylenia decyzji przyznającej fundusz? Od razu do komornika czy czekamy aż się stanie prawomocna i ostateczna?
Oprócz przyznanie decyzji FA odrazu info do komornika czy po uprawomoc. sie decyzji? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
dłużnik obywatelem Włoch
pobierany FA a wpłaty dla wierzycielki
wpłaty od komornika 2021 do pełnej kwoty
pomocyy!! Dłużnik zza granicy płacił alimenty matce
Wniosek dłużnika z zagranicy o umorzenie funduszu
de Charette proszę o pomoc
Nienależnie pobrane ulubione
NP
Elektroniczny tytuł wykonawczy
13 emerytura kwota
uzysk
Umorzenie długu w jakich sytuacjach?