Przyznanie świadczenia przez wojewodę, gdy już wypłacono wcześniej - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 13 sty 2021, 12:15

Wnioskodawca nie zgłosił wyjazdu za granicę. Przyznano świadczenie i wypłacano. Po kilku miesiącach okazało się, że zachodzi koordynacja (zapytanie z instytucji zagranicznej) i odpowiedź Wojewody. Następnie uchylenie naszego prawa do świadczenia i ponowne przyznanie świadczenia przez Wojewodę. Informacja przekazana elektronicznie i że należy zaliczyć na poczet wypłaconych wcześniej świadczeń. Pracuję na Sygnity, info od wojewody wczytane i teraz pojawia się problem, bo do wypłaty jest ponownie przelanie środków... Rozumiem, że w takim wypadku pismo od wojewody nie powinno być wczytane tylko załatwione inaczej? Z pozycji decyzji da się na szczęście to jeszcze zrobić. Ktoś wie, kto pracuje na sygnity?
agawa
Referent
Od: 16 gru 2016, 13:04
Zajmuję się: świadczenie wychowawcze, refundacja podatku VAT

Napisano: 13 sty 2021, 18:44

Witam,
ja pracuję na Sygnity, jeśli dostaje info od Wojewody, sprawdzam w kompie czy świadczenie za ten okres zostało wypłacone czy nie, jeśli TAK to nie wprowadzam tej info tylko podpinam do wniosku i sama pisze sobie odręcznie informację, że kasa wypłacona
MADZIAK
Praktykant
Od: 02 lut 2018, 14:56
Zajmuję się: 500+, ustawa Za życiem

Napisano: 14 sty 2021, 8:57

Ja w tym przypadku zostawiłam tę decyzję niezatwierdzoną dzięki czemu nie wskakuje mi do list wypłat.
rachela
Stażysta
Od: 15 mar 2016, 21:58
Zajmuję się:

Napisano: 24 sty 2021, 20:17

A ja wczytuje decyzje wojewody tylko ręcznie modyfikuje plan wypłat.
pinezka
Stażysta
Od: 24 lip 2020, 7:53
Zajmuję się: ŚW/SR/FA/DS

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x