przyznanie ZDO jedną czy dwoma decyzjami???
przyznanie ZDO jedną czy dwoma decyzjami???
Witam, jak planujecie wydawać decyzję przyznające ZDO? Czy wrzucicie wyrównanie od lipca 2013 r. z odsetkami i ZDO od 15.05.2014 do jednej decyzji, czy raczej oddzielicie to w dwóch decyzjach? Ja skłaniam się do rozwiązania dwa wnioski i dwie decyzje, a Wy?
Re: przyznanie ZDO jedną czy dwoma decyzjami???
też uważam, że to praktyczne, ale nie wiem czy mamy prawo wydać ZDO (w pierwszej decyzji wyrównującej) na okres krótszy niż przewiduje ustawa - czyli krócej niż do końca ważności orzeczenia...
Dagg, masz rację i na pewno trzeba to wziąć pod uwagę. Jest jeszcze taka kwestia, że w przypadku wyrównania wystarczy odebrać od wnioskodawcy oświadczenie o spełnianiu warunków natomiast przy bieżących wypłatach konieczny jest wywiad.
moim zdaniem wydanie 2 decyzji ułatwiłoby nam robotę. Pisałam już kiedyś o tym na forum - ale zostałam posądzona o wymyślanie durnot..... Pisano, że ustawa nic nie mówi o 2 decyzjach. Hmmmm nakazu sporządzenia jednej też nie widzę. Ale .... art. 6 ust. 1 prawo ustala się na czas nieokreślony itp.... I sama nie wiem jak zrobić. Wydanie 2 decyzji to 2 wnioski. Teraz siedzę i myślę nad wnioskiem.... Na razie stworzyłam jakiś ogólny (na 2 okresy). Normalnie załamać się można
Mój prawnik stwierdził że jak najbardziej można wydać dwie decyzje i to na jeden wniosek.
Po prostu wniosek strony jest rozpatrzony w części jedną decyzją a w części drugą.
Po prostu wniosek strony jest rozpatrzony w części jedną decyzją a w części drugą.
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
na 1no nie pisze:Witam, jak planujecie wydawać decyzję przyznające ZDO? Czy wrzucicie wyrównanie od lipca 2013 r. z odsetkami i ZDO od 15.05.2014 do jednej decyzji, czy raczej oddzielicie to w dwóch decyzjach? Ja skłaniam się do rozwiązania dwa wnioski i dwie decyzje, a Wy?
Oprócz przyznanie ZDO jedną czy dwoma decyzjami??? - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
macie dgotowce czi będa pisć sami
czy liczę uzysk czy nie
DECYZJA ZMIENIAJĄCA ŚP ZATWIERDZONA PRZEZ PRAWNIKA!
czy przeliczyć alimenty w/g nowego składu rodziny
ukraiński opiekun prawny
kto jedzie na SZKOLENIE Z MLONKĄ 13-05 w Lublinie????
szo a cd
ZDO wyrównanie
Niejasna sytuacja - POMOCY!!!
wyrównanie
kto był na szkoleniu z Wardachem w Łodzi
należy się świadczenie pielegnacyjne mezowi?
luknijcie na mój wzór decyzji ŚP zmiana wysokości
Decyzja ŚP w SKO
jak w sygnity usunąć stare konto
upewniam sie