Przyznany DO podwyższony - drewno

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
ODPOWIEDZ
ann_urb
Praktykant
Zajmuję się: DO
Kontakt:

Przyznany DO podwyższony - drewno

Post autor: ann_urb »

Co zrobić gdy we wniosku wnioskodawca zaznaczył w pkt. 3 kocioł na paliwo stałe co wiążę się z oświadczeniem, że zasilane jest źródło węglem lub paliwami węglopochodnymi - z deklaracji wynika jednak, że opala samym drewnem. Dodatek został przyznany
jasiak
VIP
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
Kontakt:

Re: Przyznany DO podwyższony - drewno

Post autor: jasiak »

bez weryfikacji w CEEB płaciliście ?
toż to 99% wnioskujących zaznaczało kocioł na paliwo, bo nie czytali, że to na węgiel musi być
ann_urb
Praktykant
Zajmuję się: DO
Kontakt:

Post autor: ann_urb »

zweryfikowałam go później. Tylko teraz - to, że on nie przeczytał i złożył oświadczenie mogę sobie podpiąć pod zwrot nienależnie pobranego?
andzia2017
Starszy referent
Zajmuję się: PS, ŚW, FA
Kontakt:

Post autor: andzia2017 »

ann_urb pisze:Co zrobić gdy we wniosku wnioskodawca zaznaczył w pkt. 3 kocioł na paliwo stałe co wiążę się z oświadczeniem, że zasilane jest źródło węglem lub paliwami węglopochodnymi - z deklaracji wynika jednak, że opala samym drewnem. Dodatek został przyznany

Witam i jak rozwiązałaś ta sprawę bo ja mam znów przypadek pomyłkowo wydanej informacji o podwyższonym a powinien być podstawowy? Podzielisz sie
Praktykant26
Praktykant
Zajmuję się: Dodatek osłonowy
Kontakt:

Post autor: Praktykant26 »

Podpinam się pod pytanie. Został błędnie wypłacony podwyższony dodatek
ODPOWIEDZ