punkty przy ocenianiu wniosków
punkty przy ocenianiu wniosków
Mam pytanie czy oceniacie wnioski w oparciu o skalę punktową m.in za stopień niepełnosprawności, samotne gospodarowanie itp. w odniesieniu do barier? najbardziej chodzi mi o bariery w komunikowaniu się i techniczne. Czy prowadzicie jakąś liste rankingową? Chodzi mi o to że osoby składają wnioski w różnym czasie i żeby nikogo nie skrzywdzić np. ktoś złoży w lutym i uzyska przykładowo 30 pkt a inna osoba złoży w czerwcu i uzyska 50pkt.A z drugiej strony nie chce czekać nie wiadomo ile tylko w miarę szybko rozpatrywać te wnioski. Podajcie jakieś rozwiązanie, PROSZĘ?????!!!!
Re: punkty przy ocenianiu wniosków
Decyduje data złożenia wniosku. Nie czekamy tylko wydajemy pieniądze. Nawet sobie nie wyobrażam takiej zabawy w punktowanie barier... 

ale powiedz mi czy masz jakąś minimalną wartość punktów ustaloną od której udzielasz dofinanswoania? jak to u Ciebie wygląda?
My też nie punktujemy wniosków. Odeszliśmy od tego gdy pojawił się zapis że trzeba rozpatrzeć wniosek do 30 dni. Kryteria zapisujemy w zasadach i tym się kierujemy przy rozpatrywaniu wniosków, i rozpatrujemy je do wyczerpania limitu środków. Bardzo ciężko jest ustalić punktacje przy takiej ilości wniosków i kierować sie lista rankingowa w sytuacji gdy masz na rozpatrzenie 30 dni. Kiedyś mieliśmy punkty i faktycznie realizowaliśmy wnioski wg listy rankingowej jak mieliśmy kase, z tym że ludzie czasami czekali rok na rozpatrzenie wniosku. Pewnie dlatego wprowadzono te 30 dni na rozpatrzenie wniosku.
O tego roku ustalamy maksymalny próg kwotowy. Czyli do likwidacji barier arch. dawaliśmy do 6tys. nie więcej. I tak samo w pozostałych barierach tylko z innymi kwotami.Tak jak napisane wyżej: 30 dni na rozpatrzenie i lecimy do wyczerpania środków.dab pisze:ale powiedz mi czy masz jakąś minimalną wartość punktów ustaloną od której udzielasz dofinanswoania? jak to u Ciebie wygląda?
hmm... też bym się nie chciał bawić w punktacje czy inne rzeczy, z tym, że jakbyśmy brali pod uwagę kolejność złożenia wniosku to 2 stycznia kolejka kończyła by się na ulicy i byłoby po pieniądzach :/
a powiedz mi jeszcze jaką masz minimalną wartość punktów przy której udzielasz dofinansowania?
Tzn. przyjmujemy wnioski na bieżąco od nowego roku ale wiadomo, że rozpatrujemy dopiero w kwietniu jak jest kasa. Jeżeli w tym momencie mamy tyle wniosków, że przekraczamy fundusze to oczywiście bierzemy pod uwagę kryteria typu: stopień niep., dochód itp. a nie datę złożenia wniosku.
A macie zrobiony w uchwale podział środków na bariery arch, tech, i w kom.?
Nie
Nie.Gość pisze:Tzn. przyjmujemy wnioski na bieżąco od nowego roku ale wiadomo, że rozpatrujemy dopiero w kwietniu jak jest kasa. Jeżeli w tym momencie mamy tyle wniosków, że przekraczamy fundusze to oczywiście bierzemy pod uwagę kryteria typu: stopień niep., dochód itp. a nie datę złożenia wniosku.
Oprócz punkty przy ocenianiu wniosków - Stare tematy przeczytaj również:
Mija rok 2015 ...
Aktywny Samorząd - rozliczenie
500 zł dodatek wychowawczy dla rodzin zastepczych
Wspólfinansowanie gmin za kontynuację nauki usamodzielnienie
dof. usług tłumacza ze śr. PFRON
nienaleznie pobrane świadczenie rodzina zastępcza
cudzoziemcy
AS zwrot za dojazd do eksperta PFRON
zaliczka AS
Aktywny Samorząd - zwrot środków
zaświadczenie od lekarza psychiatry