punkty przy ocenianiu wniosków

dab

punkty przy ocenianiu wniosków

Post autor: dab »

Mam pytanie czy oceniacie wnioski w oparciu o skalę punktową m.in za stopień niepełnosprawności, samotne gospodarowanie itp. w odniesieniu do barier? najbardziej chodzi mi o bariery w komunikowaniu się i techniczne. Czy prowadzicie jakąś liste rankingową? Chodzi mi o to że osoby składają wnioski w różnym czasie i żeby nikogo nie skrzywdzić np. ktoś złoży w lutym i uzyska przykładowo 30 pkt a inna osoba złoży w czerwcu i uzyska 50pkt.A z drugiej strony nie chce czekać nie wiadomo ile tylko w miarę szybko rozpatrywać te wnioski. Podajcie jakieś rozwiązanie, PROSZĘ?????!!!!
Gość

Re: punkty przy ocenianiu wniosków

Post autor: Gość »

Decyduje data złożenia wniosku. Nie czekamy tylko wydajemy pieniądze. Nawet sobie nie wyobrażam takiej zabawy w punktowanie barier... :)
dab

ale powiedz mi czy masz jakąś minimalną wartość punktów ustaloną od której udzielasz dofinanswoania? jak to u Ciebie wygląda?
jula12

Post autor: jula12 »

My też nie punktujemy wniosków. Odeszliśmy od tego gdy pojawił się zapis że trzeba rozpatrzeć wniosek do 30 dni. Kryteria zapisujemy w zasadach i tym się kierujemy przy rozpatrywaniu wniosków, i rozpatrujemy je do wyczerpania limitu środków. Bardzo ciężko jest ustalić punktacje przy takiej ilości wniosków i kierować sie lista rankingowa w sytuacji gdy masz na rozpatrzenie 30 dni. Kiedyś mieliśmy punkty i faktycznie realizowaliśmy wnioski wg listy rankingowej jak mieliśmy kase, z tym że ludzie czasami czekali rok na rozpatrzenie wniosku. Pewnie dlatego wprowadzono te 30 dni na rozpatrzenie wniosku.
Gość

dab pisze:ale powiedz mi czy masz jakąś minimalną wartość punktów ustaloną od której udzielasz dofinanswoania? jak to u Ciebie wygląda?
O tego roku ustalamy maksymalny próg kwotowy. Czyli do likwidacji barier arch. dawaliśmy do 6tys. nie więcej. I tak samo w pozostałych barierach tylko z innymi kwotami.Tak jak napisane wyżej: 30 dni na rozpatrzenie i lecimy do wyczerpania środków.
pcprkolb

Post autor: pcprkolb »

hmm... też bym się nie chciał bawić w punktacje czy inne rzeczy, z tym, że jakbyśmy brali pod uwagę kolejność złożenia wniosku to 2 stycznia kolejka kończyła by się na ulicy i byłoby po pieniądzach :/
dab

a powiedz mi jeszcze jaką masz minimalną wartość punktów przy której udzielasz dofinansowania?
Gość

Tzn. przyjmujemy wnioski na bieżąco od nowego roku ale wiadomo, że rozpatrujemy dopiero w kwietniu jak jest kasa. Jeżeli w tym momencie mamy tyle wniosków, że przekraczamy fundusze to oczywiście bierzemy pod uwagę kryteria typu: stopień niep., dochód itp. a nie datę złożenia wniosku.
jula12

Post autor: jula12 »

A macie zrobiony w uchwale podział środków na bariery arch, tech, i w kom.?
Gość

Nie
Gość pisze:Tzn. przyjmujemy wnioski na bieżąco od nowego roku ale wiadomo, że rozpatrujemy dopiero w kwietniu jak jest kasa. Jeżeli w tym momencie mamy tyle wniosków, że przekraczamy fundusze to oczywiście bierzemy pod uwagę kryteria typu: stopień niep., dochód itp. a nie datę złożenia wniosku.
Nie.
ODPOWIEDZ