zaliczka AS

ODPOWIEDZ
gran

zaliczka AS

Post autor: gran »

Czy można wypłacić zaliczke na Obszar C 3? W "Zasadach wyboru...": jest napisane że niby tak ale niczego w As-ie nie jestem pewna:
(...) na wskazany rachunek bankowy wnioskodawcy - do rozliczenia na warunkach określonych w umowie dofinansowania (wskazanie terminu i sposobu rozliczenia przekazanych środków), co dotyczyć może wyłącznie: (...) Obszar C - Zadania nr 2 - 4
Lili

Re: zaliczka AS

Post autor: Lili »

Ja nie wypłacam zaliczkowo. Wnioskodawca przynosi mi fakturę, z potwierdzeniem, że wniósł wkład własny ewentualnie nadwyżkę ponad kwotę dofinansowania. Ja robie przelew na konto usługodawcy - ośrodka, który robi protezę
jula15

Post autor: jula15 »

A my wypłacamy zaliczkowo na protezy. Wnioskodawca dostaje kase i ma nam przynieść w styczniu fakture że zapłacił całą kwotę za protezę. Program dopuszcza taką formę.
gran

Post autor: gran »

Dzięki za odpowiedzi
martaaaaa

Post autor: martaaaaa »

myśmy kiedyś wypłacili, zaliczkowo i ani dowodu zakupu, ani zwrotu środków, a osoba zmarła
PCPR

Post autor: PCPR »

ups... :shock:
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Post autor: Tomasz1981 »

program dopuszcza zaliczki, ale czy jest sens ryzykować, że się wnioskodawca nie rozliczy? chyba nie, a firmy są przyzwyczajone, że kasę dostaną po zrealizowaniu zamówienia i wystawieniu faktury; a jak chcą zaliczkę to niech wnioskodawca wpłaci swój udział własny
PCPR

Post autor: PCPR »

Ja też w zaliczki nie bawię się. Wyjątkiem są studenci, ale powiedzmy, że pewna formą zabezpieczenia dla mnie jest zaświadczenie z uczelni i przez te wszystkie lata tylko raz studentka musiała mi zwrócić 5 zł. Na inne zadania zero zaliczek.
pcpr s

Post autor: pcpr s »

My nie wypłacamy zaliczkowo, dajemy termin dostarczenia faktury i potwierdzenia wpłaty własnej i wypłacamy na konto wystawcy faktury.
ODPOWIEDZ