zaliczka AS
zaliczka AS
Czy można wypłacić zaliczke na Obszar C 3? W "Zasadach wyboru...": jest napisane że niby tak ale niczego w As-ie nie jestem pewna:
(...) na wskazany rachunek bankowy wnioskodawcy - do rozliczenia na warunkach określonych w umowie dofinansowania (wskazanie terminu i sposobu rozliczenia przekazanych środków), co dotyczyć może wyłącznie: (...) Obszar C - Zadania nr 2 - 4
(...) na wskazany rachunek bankowy wnioskodawcy - do rozliczenia na warunkach określonych w umowie dofinansowania (wskazanie terminu i sposobu rozliczenia przekazanych środków), co dotyczyć może wyłącznie: (...) Obszar C - Zadania nr 2 - 4
Re: zaliczka AS
Ja nie wypłacam zaliczkowo. Wnioskodawca przynosi mi fakturę, z potwierdzeniem, że wniósł wkład własny ewentualnie nadwyżkę ponad kwotę dofinansowania. Ja robie przelew na konto usługodawcy - ośrodka, który robi protezę
A my wypłacamy zaliczkowo na protezy. Wnioskodawca dostaje kase i ma nam przynieść w styczniu fakture że zapłacił całą kwotę za protezę. Program dopuszcza taką formę.
myśmy kiedyś wypłacili, zaliczkowo i ani dowodu zakupu, ani zwrotu środków, a osoba zmarła
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
program dopuszcza zaliczki, ale czy jest sens ryzykować, że się wnioskodawca nie rozliczy? chyba nie, a firmy są przyzwyczajone, że kasę dostaną po zrealizowaniu zamówienia i wystawieniu faktury; a jak chcą zaliczkę to niech wnioskodawca wpłaci swój udział własny
Ja też w zaliczki nie bawię się. Wyjątkiem są studenci, ale powiedzmy, że pewna formą zabezpieczenia dla mnie jest zaświadczenie z uczelni i przez te wszystkie lata tylko raz studentka musiała mi zwrócić 5 zł. Na inne zadania zero zaliczek.
My nie wypłacamy zaliczkowo, dajemy termin dostarczenia faktury i potwierdzenia wpłaty własnej i wypłacamy na konto wystawcy faktury.
Oprócz zaliczka AS - Stare tematy przeczytaj również:
Aktywny Samorząd - rozliczenie
500 zł dodatek wychowawczy dla rodzin zastepczych
Wspólfinansowanie gmin za kontynuację nauki usamodzielnienie
dof. usług tłumacza ze śr. PFRON
nienaleznie pobrane świadczenie rodzina zastępcza
cudzoziemcy
AS zwrot za dojazd do eksperta PFRON
punkty przy ocenianiu wniosków
Aktywny Samorząd - zwrot środków
zaświadczenie od lekarza psychiatry
Likwidacja bariet architektonicznych