PUP - Wzory pism

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 02 kwie 2009, 14:01

pomóżcie mi jak napisać pismo z zapytaniem do PUP czy dłuznik jest zarejestrowany czy nie??
~Magdalena

Napisano: 07 kwie 2009, 11:52

właśnie tego samego szukam
~ola

Napisano: 08 kwie 2009, 10:57

Ja piszę, bardzo krótkie pismo. Nie pytam, czy dłużnik jest zarejestrowany, czy nie. Tego, że dłużnik ma się zarejestrować - dłużnik dowiaduje się ode mnie. Dlatego piszę krótkie pismo na podstawie art. 5 ust 2 pkt 2 ustawy z dnia 7 września 2007 r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (tj: Dz. U. z 2009 r. Nr 1, poz. 7) OPS informuje o potrzebie aktywizacji zawodowej dłużnika alimentacyjnego Pana X. To jest wystarczające!!!
~ewiki

Napisano: 08 kwie 2009, 11:25

tylko ja mam taki problem że on mi się zobowiązał że się zarejestruje i powiadomi mnie o tym a tu cisza i nie chce od razu wysyłać do prokuratury tylko chcę zapytać pup i nie wiem jak to napisać
~ola

Napisano: 08 kwie 2009, 14:00

ja pisałam do dłużnika żeby przyniósł mi zaświadczenie z PUP w terminie 7 dni,no i się udało,zarejestrowany był od miesiąca,nie doczytał tylko w sprawozdaniuze ma mi przynieśc zaświadczenie
~anka

Napisano: 08 kwie 2009, 15:29

A nie możesz napisać wniosku o udostępnienie danych osobowych? Ja tak zrobiłam i PUP nie robił zadnego problemu.
Pozdrawiam.
~Aneczka

Napisano: 09 kwie 2009, 15:44

podajcie wzór pisma o udostepnienie danych osobowych
~Magdalena

Napisano: 14 kwie 2009, 15:04

WNIOSEK O UDOSTĘPNIENIE DANYCH ZE ZBIORU DANYCH OSOBOWYCH

1. Wniosek do: Powiatowy Urząd Pracy

2. Wnioskodawca: …………………..

3. Podstawa prawna: art. 29 ustawy o świadczeniach rodzinnych (t. jedn. z 2006r. Dz. U. nr139 poz.992 z późn. zm.). oraz art. 29 Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych ( Dz. U. z 2002 r nr 101 poz. 926 z późn. zm.)

4. Wskazanie przeznaczenia dla udostępnionych danych:
Postępowanie wobec dłużnika alimentacyjnego na podstawie Ustawy z dnia 7 września 2007r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów ( t.j. Dz. U. z 2009roku, nr 1, poz. 7 )

5. Oznaczenie lub nazwa zbioru, z którego mają być udostępnione dane:
baza danych powiatowego urzędu pracy

6. Zakres żądanych informacji :
Zwracamy się z prośbą o podanie informacji czy niżej wymienione osoby zarejestrowały się jako bezrobotny albo jako poszukujący pracy, ponadto prosimy podać datę zarejestrowania się

7. Informacje umożliwiające wyszukanie w zbiorze żądanych danych:

Pan x

Informacje prosimy przesłać na adres:

~lusi

Napisano: 14 kwie 2009, 15:05

WNIOSEK O UDOSTĘPNIENIE DANYCH ZE ZBIORU DANYCH OSOBOWYCH

1. Wniosek do: Powiatowy Urząd Pracy

2. Wnioskodawca: …………………..

3. Podstawa prawna: art. 29 ustawy o świadczeniach rodzinnych (t. jedn. z 2006r. Dz. U. nr139 poz.992 z późn. zm.). oraz art. 29 Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych ( Dz. U. z 2002 r nr 101 poz. 926 z późn. zm.)

4. Wskazanie przeznaczenia dla udostępnionych danych:
Postępowanie wobec dłużnika alimentacyjnego na podstawie Ustawy z dnia 7 września 2007r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów ( t.j. Dz. U. z 2009roku, nr 1, poz. 7 )

5. Oznaczenie lub nazwa zbioru, z którego mają być udostępnione dane:
baza danych powiatowego urzędu pracy

6. Zakres żądanych informacji :
Zwracamy się z prośbą o podanie informacji czy niżej wymienione osoby zarejestrowały się jako bezrobotny albo jako poszukujący pracy, ponadto prosimy podać datę zarejestrowania się

7. Informacje umożliwiające wyszukanie w zbiorze żądanych danych:

Pan x

Informacje prosimy przesłać na adres:

~lusi

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x