wstrzymanie wypłaty świadczeń - Wzory pism

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 07 kwie 2009, 14:15

Czy może ktoś podać uzasadnienie do wstrzymania wypłaty świadczeń w związku z tym że osoba nie odbiera świadczeń od trzech miesięcy. Zrobić od razu wstrzymanie czy może wezwać jeszcze tę osobę do złożenia wyjaśnień?
~Asia

Napisano: 07 kwie 2009, 14:43

art. 28. 1. Wstrzymuje się wypłatę świadczeń rodzinnych, jeżeli osoba, o której mowa w art. 23 ust. 1, odmówiła udzielenia lub nie udzieliła, w wyznaczonym terminie, wyjaśnień co do okoliczności mających wpływ na prawo do świadczeń rodzinnych.
2. W przypadku udzielenia wyjaśnień, o których mowa w ust. 1, wypłaca się świadczenia rodzinne od miesiąca, w którym wpłynęły wyjaśnienia, do końca okresu zasiłkowego, jeżeli osoba spełnia warunki określone w ustawie.
3. Wstrzymuje się wypłatę świadczeń rodzinnych, jeżeli osoba, o której mowa w art. 23 ust. 1, nie podejmuje świadczeń rodzinnych przez trzy kolejne miesiące kalendarzowe.
4. W przypadku zgłoszenia się osoby po upływie trzech miesięcy wypłaca się jej świadczenia za cały okres wstrzymania, jeżeli osoba spełnia warunki określone w ustawie.
5. Jeżeli wznowienie wypłaty wstrzymanych świadczeń rodzinnych nie nastąpi do końca okresu zasiłkowego, prawo do świadczeń rodzinnych wygasa.
~MM

Napisano: 07 kwie 2009, 14:51

Jeżeli chodzi o ustawę to wiem gdzie szukać, ale chodzi mi o uzasadnienie do decyzji.
~Asia

Napisano: 03 wrz 2012, 15:40

temat aktualny dla mnie
~:)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x