Bardzo proszę o pomoc i wyjaśnienie, w art 11 pkt 7 ustawy o zmianie niektórych ustaw wspierających rozwój mieszkalnictwa cyt. " w art 7: a) w ust. 1 zdanie drugie otrzymuje brzmienie: " Do wniosku dołącza się deklarację o dochodach gospodarstwa domowego ....... oraz dokumenty potwierdzające wysokość ponoszonych w miesiącu poprzedzającym dzień złożenia wniosków wydatków związanych z zajmowaniem lokalu mieszkalnego" natomiast we wniosku ma być informacja o łącznej kwocie wydatków na lokal mieszkalny za ostatni miesiąc. jak to się ma jedno do drugiego. Ponadto od 5 stycznia 2021 r. wszedł w życie art. 11 pkt 8 dotyczący dodania art. 7a i 7b po art 7 chodzi mi o oświadczenie osoby uprawnionej do pobierania należności za lokal mieszkalny na szkoleniu Pan Mazurkiewicz powiedział, że to oświadczenie obowiązuje do 30 czerwca 2021 r. i nie wiem dlaczego.
to zdanie: " Do wniosku dołącza się deklarację o dochodach gospodarstwa domowego ....... oraz dokumenty potwierdzające wysokość ponoszonych w miesiącu poprzedzającym dzień złożenia wniosków wydatków związanych z zajmowaniem lokalu mieszkalnego" niejako doprecyzowuje atr. 7 ust. 1c pkt 9
informację o łącznej kwocie wydatków na lokal mieszkalny, o których mowa w art. 6 ust. 3-4a, za ostatni miesiąc;
można więc na wniosku o przyznanie dodatku zrobić do tego punktu "znacznik" z odniesieniem do pouczenia gdzie będzie doprecyzowanie " ostatni miesiąc - miesiąc poprzedzający dzień złożenia wniosku, tak żeby wnioskodawca wiedział, że od 1.VII.21
wydatki za lokal będą nie jak do tej pory za miesiąc, w którym składany jest wniosek tylko za miesiąc poprzedzający miesiąc złożenia wniosku
Odnośnie zapytania o oświadczeniu osoby uprawnionej do pobierania opłat, to już znalazłam odpowiedź, art.50 ustawy o zmianie niektórych ustaw wspierających rozwój mieszkalnictwa.
Odnośnie zapytania o oświadczeniu osoby uprawnionej do pobierania opłat, to już znalazłam odpowiedź, art.50 ustawy o zmianie niektórych ustaw wspierających rozwój mieszkalnictwa.
o dokładnie !
sorki , że tak na raty odp. ale w trakcie pisania musiałem lecieć do księgowości