Pytanie do premiera RP

Wybrane tematy:
coś pozytywnego Dobra książka
~jan

Re: Pytanie do premiera RP

Post autor: ~jan »

cytat\"

\"Bardzo to wszystko wstrząsające, ale też i bardzo ogólnikowe. Redaktorowi Zasuniowi warto zadać więc kilka bardziej szczegółowych pytań:

1. W łagrach w komunistycznej Korei Północnej co roku umiera ok. 10 tys. osób (wyliczenia The International Coalition to Stop Crimes Against Humanity in North Korea), nie licząc dziesiątek tysięcy ofiar głodu i chorób żyjących \"na wolności\". Czy na świecie istnieje faszystowski kraj, prowadzący równie krwawą i okrutną politykę wobec własnych obywateli?

2. W państwach rządzonych przez komunistów - i wciąż uznających komunizm za oficjalną ideologię - w ramach walki z religią i z wrogami państwa ludowego prześladowane są setki tysięcy ludzi. Mowa tu m.in. o Chińskiej Republice Ludowej, Wietnamie i Kubie. Czy na świecie istnieją kraje oficjalnie odwołujące się do faszyzmu lub hitleryzmu, które w podobnym stopniu represjonują politycznych wrogów?

3. W wielu krajach rządzonych przez postkomunistów - np. na Ukrainie i Białorusi, w Rosji - kwitnie korupcja i struktury mafijne, prześladuje się opozycję i niezależne media, morduje się niewygodne osoby. Czy na świecie istnieją państwa rządzone przez byłych faszystów, trapione przez podobne patologie?

4. W wielu krajach Unii Europejskiej oficjalnie funkcjonują partie komunistyczne. Prezydenci Włoch, Cypru, Rumunii, Chorwacji, Litwy, Łotwy i Słowacji - a także Komisji Europejskiej (Jose Barroso) - to byli lub obecni członkowie partii komunistycznych. Czy byli lub obecni członkowie partii faszystowskich mają podobny wpływ na życie publiczne w Unii Europejskiej?

5. Według danych Europolu w 2010 r. odnotowano 45 aktów terroru \"lewicowego\" (komunistycznego) i 0 (zero) aktów terroru \"prawicowego\", czyli faszystowskiego. W 2009 r. te statystyki wyniosły odpowiednio 40:4, a w 2008 r. - 28:0. Jak się to ma do tezy o żywotności ideowej faszyzmu i martwocie komunizmu?

Nie podejrzewam, że red. Zasuń odpowie na te pytania - ale warto, by się nad nimi zastanowił. Może następnym razem mądrzej będzie bronił sierpa i młota.\"

autor wpisu:
\"2012-06-12 13:01
wysłane przez ~z netu dnia 2012-06-12 13:01:07

~z netu\"

i to ty id.ioto zadałeś redaktorowi pytanie - to się chcę dowiedzieć na temat ostatniego twojego id.ioto pytania.

i pozostała część tzn. ~a też nie jest moja - a odpowiedzi brak - weźcie się za naukę \"specjaliści od łopieki\" a nie wklejki polityczne robić.

~do jana

Post autor: ~do jana »

daj sobie spokój z cytowaniem tej kłamliwej BARDZO ZALEŻNEJ \"Niezależnej\"!!! To są informacje wyssane z zależnego palca.....
~enya

Post autor: ~enya »

Jeśli są to informacje wyssane z palca to wskaż alternatywne dane! Nic prostszego, jak udowodnić, że kłamią. Niezależna podaje źródło swoich informacji. Można więc to sprawdzić. A ty potrafisz podać źródło swojej wiedzy, pisząc że kłamią?

Oczywiście, że nie potrafisz. Stosujesz stare ubeckie metody zniesławiania bez podawania faktów. Nienawiść jest ślepa a ty plujesz nią na oślep.

Nikt tu nie pisze, że Niezależna nie identyfikuje się z żadną opcją polityczną. Wręcz przeciwnie zdecydowanie opowiada się po stronie prawicy. Niczego nie udaje i nie działa z ukrycia. Fakt, że odmawiasz gazecie wiarygodności wyłącznie z powodu przekonań politycznych jej redaktorów jest zwyczajnym totalitaryzmem. Tak postępowali faszyści i komuniści.

Co innego gdybyś napisał, że ta gazeta napisała nieprawdę i mam na to dowód, który można znaleźć tu i tu. Ale ty nie potrafisz udowodnić w żaden sposób kłamstwa, bo go nie ma. Natomiast jedyne co potrafisz to opluwać.
~z netu

Post autor: ~z netu »

Nawet Rosjanie uważają, że rosyjscy kibice nie powinni byli otrzymać zgody na przemarsz, tym samym uwypuklili ogromną służalczość polskiej strony:

https://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.html
~ola

Post autor: ~ola »

To może ktoś wklei te dane Europolu z 2010 roku żeby ktoś nie mówił, że są wyssane z palca....
~a...

Post autor: ~a... »

z tych wpisów wynika że terror \"prawicowy\" to terror faszystowski - to faktycznie ~z netu jakie jest prawicowe PiS?
~p

Post autor: ~p »

boże, chroń nas przed zakompleksionymi \"niezależnymi\"...
~socjolog

Post autor: ~socjolog »

Moi drodzy, niedouczeni pracownicy pomocy społecznej uświadamiam wam, że faszyzm nie jest ideologią prawicową ale lewicową. Faszyzm to narodowy socjalizm.
~enya

Post autor: ~enya »

Jakoś nie czuję się zakompleksiona. To raczej tacy jak ty są pełni kompleksów. Ja nie wstydzę się tego, że jestem Polką i do tego patriotką i katoliczką. Jestem dumna z naszego dziedzictwa narodowego i kulturowego i nie czuję żadnych kompleksów wobec Zachodu. Dobrze wiem, że zło jest obecne w każdym kraju, na każdej szerokości geograficznej. Nie zamierzam nikomu udowadniać, że jestem godna bycia Europejką, bo ja nią zwyczajnie jestem. To lewacka doktryna nakazywała aby wszyscy byli tacy sami, niczym się nie różnili. Ponieważ w UE i w Polsce rządzą lewacy wpierają społeczeństwu, że musimy być tacy sami, jak Francuzi, Belgowie, Niemcy, Włosi. Przecież to już było. Mieliśmy ubierać się tak samo, mieszkać w takich samych blokach, jeździć takimi samymi samochodami. Tymczasem prawdziwa nowoczesność, europejskość i światowość to podkreślanie różnic, bo różnice czynią nasze życie ciekawym. A tymczasem my mamy jeść identyczne banany, marchewki, jajka wyprodukowane w identycznych warunkach. Czyli taki nowoczesny kołchoz.
~gdzie tu logika

Post autor: ~gdzie tu logika »

Politycy PO, Ruch Palikota, niektórzy dziennikarze oskarżają dzisiaj PiS i Niezależną, że to oni wywołali rozróby z Rosjanami. Jednak dla uważnego obserwatora brak tutaj jest logiki a nade wszystko konsekwencji.

Dlaczego?

Choćby dlatego, że po pierwszym meczu Rosjan we Wrocławiu i po pobiciu przez Rosjan stewardów pierwsze spontaniczne komentarze prorządowych dziennikarzy i polityków były takie: nie sprawdził się czarny scenariusz PiS-u o przygotowywanej prowokacji.

No to ja przepraszam, PiS ostrzegał przed zamieszkami i jednocześnie je przygotowywał? Z cała pewnością te komentarze wskazują zdecydowanie na to, że PiS nawoływał rząd do wzmożonych środków zapobiegawczych gdyż szykowana jest prowokacja i może dojść do zamieszek.

Drugi wątek jest taki: \"...W przeddzień marszu Rosjan Durczok wyśmiewał nasze obawy, że skończy się awanturą: \"Przemarsz rosyjskich kibiców MUSI oznaczać Armagedon\". ...\"

Tak Durczok odnosił się do ostrzeżeń o zamieszkach publikowanych w Niezależnej.

A więc moi drodzy zamiast w chórze z politykami PO i prorządowymi mediami fałszywie oskarżać PiS i Niezależną i obarczać ich winą należy pytać rządzących oraz prorządowe media dlaczego zlekceważyły informacje przekazywane im przez polityków PiS i dziennikarzy Niezależnej o realnym zagrożeniu. Ktoś tu najwyraźniej nie dopełnił swoich obowiązków a teraz winę próbuje przerzucić na kogoś innego. No chyba, że taki właśnie był plan.

ODPOWIEDZ