pytanie mam:) - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 22 maja 2024, 11:05

taka sytuacja...KRUS wysyła wniosek o udzielenie informacji o przyznanym dodatku mieszkaniowym w sprawie świadczenia uzupełniającego. Ja wysyłam odpowiedź i wszystko jasne...ale...czy jeśli zmienia się kwota dodatku mieszkaniowego bo jest przyznany juz na kolejny okres 6 miesięcy....czy ja zgodnie z art, 10 ust 5 ustawy o świadczeniu uzupełniającym mam powiadomić KRUS o zmianie wysokości tego dodatku....?
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 23 maja 2024, 8:05

czy jeśli zmienia się kwota dodatku mieszkaniowego bo jest przyznany juz na kolejny okres 6 miesięcy.
kto powiedział, że masz myśleć za pracowników KRUS :?:
niech ponawiają zapytanie, a jak nie to uznałbym, że chcieli jednorazowo ;)
brodafix
Podinspektor
Od: 26 lip 2016, 8:34
Zajmuję się: DM

Napisano: 23 maja 2024, 12:11

:-) pisze:
22 maja 2024, 11:05
taka sytuacja...KRUS wysyła wniosek o udzielenie informacji o przyznanym dodatku mieszkaniowym w sprawie świadczenia uzupełniającego. Ja wysyłam odpowiedź i wszystko jasne...ale...czy jeśli zmienia się kwota dodatku mieszkaniowego bo jest przyznany juz na kolejny okres 6 miesięcy....czy ja zgodnie z art, 10 ust 5 ustawy o świadczeniu uzupełniającym mam powiadomić KRUS o zmianie wysokości tego dodatku....?
Jesli dostaniesz zawiadomienie z KRUS i będą w nim zawarte wszystkie informacje z art. 10 ust. 4 to niestety, musisz pamietać aby powiadomić KRUS o każdej zmianie. Jesli nie podadzą, do kiedy jest przyznanie świadczenie uzupełniające to podajesz tylko jednorazowo, bo nie wiesz, do kiedy masz obowiązek informować.
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Napisano: 23 maja 2024, 12:25

Już to ogarnęłam :) Oni mnie nie zawiadamiają o przyznaniu świadczenia uzupełniającego ....jednorazowo co jakiś czas składają wniosek o udostępnienie danych a ja im odpisuje...później jest cisza...:) Dziękuję za odpowiedź :)
VIP

Napisano: 23 maja 2024, 12:26

brodafix pisze:
23 maja 2024, 8:05
czy jeśli zmienia się kwota dodatku mieszkaniowego bo jest przyznany juz na kolejny okres 6 miesięcy.
kto powiedział, że masz myśleć za pracowników KRUS :?:
niech ponawiają zapytanie, a jak nie to uznałbym, że chcieli jednorazowo ;)
noooo a ja juz taka nadgorliwa :lol: ...ehhh ale co jakiś czas pojawiają się maluśkie wątpliwości....
VIP

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x