pytanie o zwrot i ponowne naliczenie dm - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 19 lut 2015, 13:40

Proszę o pomoc.Mam przyznany dodatek mieszkaniowy , w międzyczasie okazuje się że wnioskodawca miał dochód - zasiłek stały , a wpisywał zerowy dochód!zrobił to nieświadomie!wstrzymałam wypłatę w systemie , a dalej nie wiem co robić!proszę o wzór decyzji
magda.m

Napisano: 19 lut 2015, 15:27

trzeba wznowić postępowani przeliczyć ponowie dodatek mieszkaniowy jeżeli wyjdzie bez zmian to wydajesz decyzję o odmawie uchylenie decyzji przyznającej dodatek mieszkaniowy i wypłacasz dalej, jeżeli wyjdzie różnica to uchylasz decyzję przyznającą dodatke mieszkaniowy w pierwszej wysokości i jednocześnie orzekasz o przyznaniu w to miejsce dodatku w nowej wysokości.
w pouczeniu możesz stronę poinformować jaką kwotę ma zwrócić (różnica między wypłaconym a należnym x 2). Musisz poinromować że wypłata dodatku mieszkaniowego w skorygowanej wysokości jest wstrzymana do momentu zwrotu nienależnie pobranego dodatku mieszkaniowego.
Jeżeli zasiłek stały nie wpłynie na wysokość dodatku mieszkaniowego to równie dobrze możesz zostawić tak jak jest. zdecyduj.
Gość

Napisano: 20 lut 2015, 9:12

dziękuję ,na szczęście mam mały zwrot ,także jest ok:-)
magda.m

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem