2 tytuły prawne na 1 lokal - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 23 lut 2015, 9:27

Witam
Mam mały problem :)
Otrzymałem wniosek o dodatek mieszkaniowy od osoby, która większą część mieszkania ma wykupioną (wspólnota prowadzona w PGKiM)), a mniejsza część to najem (PGKiM).
Do wniosku zostały dołączone dwa rachunki i wyszczególnione obie powierzchnie wraz z ich sumą.
Podobnie z wydatkami. Dodam, że jest to jeden lokal.
W takim wypadku przyznać dodatek tylko na jedną część mieszkania - większą (czyli jeden tytuł prawny), czy przyznać na łączną powierzchnię i przyjąć łączne wydatki?
Moim zdaniem powinno być według jednego tytułu prawnego. Miał ktoś podobny przypadek?
Z góry dziękuję
Nowy19

Napisano: 23 lut 2015, 10:13

Bardzo dziwny przypadek ;) Jeden lokal podzielony?? ja bym dodała czynsze, powierzchnię i dodatek wydala na cały lokal. U nas są takie przypadki, że lokatorzy mieszkają w 2 pokojach (stary internat) i maja dwie faktury do zapłacenia, wtedy wszystko sumujemy i wydajemy 1 dodatek
DM1

Napisano: 23 lut 2015, 12:39

W powyższym przypadku również zrobiłbym identycznie, ale powyższy przypadek jest zupełnie inny, bo tytuł prawny do mieszkania jest taki sam. U mnie są 2 tytuły prawne na jeden lokal. Jeden to najem, a drugi własność innego lokalu mieszkalnego co za tym idzie dwóch zarządców :)
Przypadek jest delikatnie mówiąc ciężki :)
Nowy19

Napisano: 23 lut 2015, 22:10

Dwóch zarządców jednego lokalu??? :shock: Ciekawe jak to się ma do definicji lokalu i jak to przetrawił notariusz.
Ale niech tam. Załóżmy, że to prawda. W takim przypadku moim skromnym zdaniem na gorąco powierzchnię należy oceniać łącznie, wydatki też łącznie, decyzja chyba najlepiej jedna, ale od razu z podziałem na zarządców, wniosek podobnie jeden, z 2 potwierdzeniami. Rozdzielanie wniosku i decyzji nie widzi mi się.
Uff...
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x