pytanie: staż a uprawnienia pedagogiczne - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 18 wrz 2009, 15:01

witam

w tym roku ukończyłam studia mgr na kierunku pedagogika społeczna praca opiekuńcza i socjalna. Chciałabym odbyć staż. Ale zastanawiam sie w jakiego rodzaju placówce jeśli w MOPSach/DPSAach to czy później gdy będę chciała pracować w szkole przepadnie mi uprawnienie pedagogiczne? Bo słyszałam taką opinię, że w czasie 2-lat od ukończenia studiów jeśli nie odbędzie się stażu nauczycielskiego, to uprawnienia pedagogiczne przepadają.

Pytanie może dość dziwne, ale na razie poszukuję pracy i nie wiem w jakiej palcówce chciałabym pracować oraz w jakiej pracę znajdę. A także gdzie najlepiej odbyć staż, abym później nie miała zamkniętej drogi czy utraty pewnych kwalifikacji

Bardzo proszę o pomoc/ podpowiedz
Anna.
anna_sz
Praktykant
Od: 16 wrz 2009, 17:48
Zajmuję się:

Napisano: 04 sty 2014, 13:31

Jestem magistrem teologii i absolwentem NKJO w Sanoku filologia angielska .W trakcie studiów obyłem szereg praktyk pedagogicznych.Obecnie nie pracuje w szkole Czy moje uprawnienia pedagogiczne przepadają .Proszę o odpowiedż.Z poważniem
~krzysztof foryś

Napisano: 04 sty 2014, 13:31

Jestem magistrem teologii i absolwentem NKJO w Sanoku filologia angielska .W trakcie studiów obyłem szereg praktyk pedagogicznych.Obecnie nie pracuje w szkole Czy moje uprawnienia pedagogiczne przepadają .Proszę o odpowiedż.Z poważniem
~krzysztof foryś

Napisano: 04 sty 2014, 14:33

Staraj się o robotę w szkole. Jest stabilniejsza, lepiej płatna i w sumie bezpieczniejsza niż wypalająca i frustrująca praca w mops. Jak masz podejście do często wrednych dzieciaków to rób wszystko by znaleźć się w szkole.
~Adam

Napisano: 04 sty 2014, 14:38

Krzysztofie, masz pełne kwalifikacje do pracy w szkole podstawowej, gimnazjalnej i ponadgimnazjalnej. Uprawnienia pedagogiczne nie przepadają. Powodzenia;)
~alania

Napisano: 04 sty 2014, 14:45

Silne związki, regularne podwyżki, płatne wakacje i inne przywileje.
Możesz mieć problemy bo niż demograficzny mamy ale staraj się.
~Adam

Napisano: 04 sty 2014, 16:23

o proszę ! Sanok mamy na linii, a to zaledwie 20 km ode mnie.
No witam.
Panie Krzysztofie - nie przepadają , jak poprzednicy to określili, ale pracę trzeba szybko zdobyć- choć z teologią pewno będzie trudniej, powodzenia życzę dla ziomala.

P.S. jak fajnie się robi na forum- włączają się teolodzy, pedagodzy- no świetnie;)
~emilka

Napisano: 04 sty 2014, 16:54

pedagog od siedmiu boleści buahahahahahaha
~...

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x