1. zmiana kategorii stanowiska (zmiana kategorii zaszeregowania)
z zastrzeżeniem, że aby aneks obowiązywał konieczne jest przystąpienie przez Panią do egzaminu kończącego służbę przygotowawczą (z której cię zwolni ze względu na przepracowany w ośrodku okres) i osiągnięcie pozytywnego wyniku z egzaminu
2. propozycja awansu zgodna z ustawą o pracownikach samorządowych oraz regulaminem wynagradzania w OPS
ja zaczynałam w UMIG jako inspektor, przeniesiono mnie do MGOPS i pracowałam długo jako aspirant w związku, że nie miałam odpowiedniego wykształcenia /ekonomiczne/ nie mogłam zostać pracownikiem socjalnym więc Dyrektor zaproponował stanowisko specjalisty i tu nie musiałam mieć wykształcenia pracownika socjalnego i na przestrzeni czasu tylko zmieniło się ,,d/s\'\' kiedyś dodatków mieszkaniowych teraz specjalista d/s świadczeń rodzinnych
Art. 20. [Przeniesienie na wyższe stanowisko] 1. Pracownik samorządowy, który wykazuje inicjatywę w pracy i sumiennie wykonuje swoje obowiązki, może zostać przeniesiony na wyższe stanowisko (awans wewnętrzny).
2. [7] Awans wewnętrzny może zostać dokonany jedynie w ramach tej samej grupy stanowisk, o których mowa w art. 4 ust. 2 pkt 1–3.