Pytanie z innej beczki :-) - Świadczenia rodzinne

Strona 5 z 6    [ Posty: 59 ]

Napisano: 21 lut 2014, 15:10

a w którym roku skończyłaś pedagogikę? Jeżeli można wiedzieć.
Z tego co kojarzę to tam były przepisy przejściowe
~Elmer

Napisano: 21 lut 2014, 15:18

a awans wewnętrzy poprzez aneks do umowy o pracę

1. zmiana kategorii stanowiska (zmiana kategorii zaszeregowania)

z zastrzeżeniem, że aby aneks obowiązywał konieczne jest przystąpienie przez Panią do egzaminu kończącego służbę przygotowawczą (z której cię zwolni ze względu na przepracowany w ośrodku okres) i osiągnięcie pozytywnego wyniku z egzaminu

2. propozycja awansu zgodna z ustawą o pracownikach samorządowych oraz regulaminem wynagradzania w OPS
~Misia

Napisano: 21 lut 2014, 15:24

ja zaczynałam w UMIG jako inspektor, przeniesiono mnie do MGOPS i pracowałam długo jako aspirant w związku, że nie miałam odpowiedniego wykształcenia /ekonomiczne/ nie mogłam zostać pracownikiem socjalnym więc Dyrektor zaproponował stanowisko specjalisty i tu nie musiałam mieć wykształcenia pracownika socjalnego i na przestrzeni czasu tylko zmieniło się ,,d/s\'\' kiedyś dodatków mieszkaniowych teraz specjalista d/s świadczeń rodzinnych
~Kati

Napisano: 21 lut 2014, 15:25

Do elmer: w 2011 r. tak wiem o przep.przejściowych ale ja kończyłam ped. ogólną bez specjalności i w tym cały szkopuł/szkopół :)
~@

Napisano: 21 lut 2014, 15:27

Misia: nie rozumiem
~@

Napisano: 21 lut 2014, 15:37

Misia dobrze gada :) zwłaszcza, że masz już staż
~ewalu

Napisano: 21 lut 2014, 15:38

Art. 20. [Przeniesienie na wyższe stanowisko] 1. Pracownik samorządowy, który wykazuje inicjatywę w pracy i sumiennie wykonuje swoje obowiązki, może zostać przeniesiony na wyższe stanowisko (awans wewnętrzny).

2. [7] Awans wewnętrzny może zostać dokonany jedynie w ramach tej samej grupy stanowisk, o których mowa w art. 4 ust. 2 pkt 1–3.
~Misia

Napisano: 21 lut 2014, 15:39

USTAWA

z dnia 21 listopada 2008 r.

o pracownikach samorządowych1)

(ostatnia zmiana: Dz.U. z 2013 r., poz. 645)
~Misia

Napisano: 21 lut 2014, 15:41

Czyli z aspiranta na .... ?
~@

Napisano: 21 lut 2014, 16:02

referenta, starszego referenta, podinspektora, inspektora
wg. doświadczenia i wykształcenia
~Misia

Strona 5 z 6    [ Posty: 59 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny