Pytanko
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe ,Stypendium szkolne ,Karta Dużej Rodziny
- Kontakt:
Pytanko
Proszę pod powiedźcie mi czy osoba która w maju mi zgłosiła że mąż podjął prace od lutego i wypłatę miał za luty w marcu to czy ja mam brać od niej oświadczenie na zmianę decyzji (stypendium będzie na styczeń i luty) i z jaką datą będzie najlepiej.
-
- Referent
- Zajmuję się: PS i Stypendia
- Kontakt:
Re: Pytanko
Wydaje mi się, że najlepiej niech osoba złoży oświadczenie na zmianę decyzji i jeśli:
- w oświadczeniu napisze, że wnosi o zmianę decyzji i przyznanie na okres styczeń-czerwiec to przyznaję za styczeń-luty, a odmawiam za marzec-czerwiec z uwagi na przekroczone kryterium dochodowe
lub
- w oświadczeniu napisze, że wnosi o zmianę decyzji i przyznanie na okres styczeń-luty to przyznaję na styczeń-luty
Co do daty myślę, że najważniejsze, żeby zdążyła złożyć to oświadczenie w bieżącym roku szkolnym.
- w oświadczeniu napisze, że wnosi o zmianę decyzji i przyznanie na okres styczeń-czerwiec to przyznaję za styczeń-luty, a odmawiam za marzec-czerwiec z uwagi na przekroczone kryterium dochodowe
lub
- w oświadczeniu napisze, że wnosi o zmianę decyzji i przyznanie na okres styczeń-luty to przyznaję na styczeń-luty
Co do daty myślę, że najważniejsze, żeby zdążyła złożyć to oświadczenie w bieżącym roku szkolnym.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
Re: Pytanko
Jeżeli wypłatę miał w marcu to od kwietnia cofasz prawo do stypendium.
Oprócz Pytanko - Stypendia przeczytaj również:
faktura po wyznaczonym w decyzji terminie
faktura z grudnia do zapłaty w styczniu czy można brać pod uwagę
Decyzja o cefnięciu, wstrzymaniu czy uchylenie?
Zawieszona realizacja wypłaty stypendium
zasiłek szkolny - czy się należy??
Pomocy! Osoba nie doniosła faktur
rozliczenie za bilet miesięczny
zasiłek szkolny dla Ukrainy
Termin składania wniosków na stypendia szkolne dla uczniów z Ukrainy
Dochód do aktualizacji stypendium
Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny
przeliczenie dochodów
pismo z kuratorium o wkładach własnych
Wypłata zasiłku szkolnego
Dyrektor domu dziecka