Radix płace + - Księgowość

Strona 2 z 4    [ Posty: 34 ]

Napisano: 21 sty 2015, 9:13

aktualizacja nic nie zmienia, dalej nic nie mogę zrobić, ani wysłać PIT 4 R a próbując zaimportować PIT 11 to tez nie można
aaa1

Napisano: 21 sty 2015, 13:07

czy udaje sie wam zalogować do tego modułu podpis bo ja od wczoraj nie mogę się tam zalogować; cały czas komunikat przekroczona liczba licencji czy tez tak macie???
aaa1

Napisano: 21 sty 2015, 18:33

Witam
Ja już mogę podpisać. Zwrócić uwagę trzeba na to, że uprawnienia w pliku java zmienia się w C:\Program Files\Java\jre7\lib\security, natomiast w systemie 64-bit jest też java w C:\Program Files (x86)\Java\jre7\lib\security i tu należy zmienić uprawnienia - ponieważ ta java jest używana w przeglądarkach 32-bit.

Co do przekroczonej liczbie licencji to i za tydzień będzie przekroczona jeśli jej nie zwolnimy. Zwalniamy w RXadmin, albo prościej restart usługi server tomcat.

Ścieżka do biblioteki obsługującej kartę inteligentną w standardzie PKCS #11:
Dla podpisu Certum Unizeto to C:\Windows\System32\cryptoCertum3PKCS.dll
może podajcie też dla innych podpisów jak ktoś ma.
robertin

Napisano: 22 sty 2015, 9:33

a czy możesz zaimportowac PIT 11 u mnie nie pojawia sie okienko do importu, czy ścieżka do karty dla systemu 32 i systemu 64 jest taka sama. Mam jeszcze pytanie gdzie w RXadmin rozwiązac kwestie licencji
aaa1

Napisano: 22 sty 2015, 9:51

import 11 będę dopiero jutro sprawdzał, dla unizeto certum ścieżka jest ta sama, w rxadmin zależy jaką masz wersję, ale jak zrobimy listę oprogramowania to wyświetla nam ilość sesji otwartych przy każdym programie - w nowej wersji RXADMIN jest opcja test w danych programu i tam jest zwolnij licencję, a w starszym robimy stop i start dla danego programu.
robertin

Napisano: 22 sty 2015, 11:01

Czy konfiguracja javy polega na dodaniu grant {permission java.securiyu.ALLPermission;}; przed java.policy czy jeszcze nalezy coś zrobić. mam system 64 bit
aaa1

Napisano: 23 sty 2015, 16:59

wysłał ktoś?
klm

Napisano: 24 sty 2015, 12:20

Ja wysłałem pit 4r ;)
robertsm
Praktykant
Od: 18 sty 2015, 21:40
Zajmuję się:

Napisano: 26 sty 2015, 8:58

czy można prosić o wskazówki odnośnie wysyłania pitów w Radix Płace +, cały czas pojawia mi sie komunikat dokument z nieważnym certyfikatem, ale certyfikat jest ważny na 100 %. Przypuszczam że coś z konfiguracja programu jest nie tak. Jeśli udało się wam wysłać proszę podajcie wskazówki
aaa1

Napisano: 26 sty 2015, 22:36

ale to coś więcej napisz - nie wiadomo jak masz ustawione ani kiedy komunikat i skąd i w którym momencie? - nie da się wywróżyć musisz pokazać dokładnie jak i co masz poustawiane!!!
Wtedy może pomożemy.
robertsm
Praktykant
Od: 18 sty 2015, 21:40
Zajmuję się:

Strona 2 z 4    [ Posty: 34 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem