Radix płace + - Księgowość

Strona 3 z 4    [ Posty: 34 ]

Napisano: 26 sty 2015, 22:58

Do cencert potrzebna jest java w najnowszej (8) wersji
robertsm
Praktykant
Od: 18 sty 2015, 21:40
Zajmuję się:

Napisano: 27 sty 2015, 8:54

podpisuje PIT wyświetla sie komunikat , że jest podpisany a po pobraniu UPO wyświetla się komunikat nieważny certyfikat , ale jest na 100% ważny certyfikat z UNIZETO
w Ścieżka do biblioteki obsługującej kartę mam wpisane c:\place\cryptoCertum3PKCS.dll
System mam 64 bit, może cos jest z java
aaa1

Napisano: 27 sty 2015, 9:06

Po pierwsze czemu taka dziwna ścieżka do biblioteki ?? Domyślna dla certum jest c:\windows\system32\cryptocertum3pkcs.dll
Żeby pobrać UPO - to najpierw trzeba wysłać pit :) Czy jak podpisujesz to musisz klikać run i dontblock java?
robertsm
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 27 sty 2015, 10:26

tak po wysłaniu i pobraniu UPO pojawia sie komunikat nieważny certyfikat, przy javie klikam run i dontblock
może jednak w tych ustawieniach java mam cos nie tak mam wersjie jave 7
aaa1

Napisano: 27 sty 2015, 10:46

skoro ci podpisuje - to myślę że masz ok ustawienia z java - czy kod upo to 404? czy masz wiecej na karcie certyfikatów??
robertsm
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 27 sty 2015, 11:01

tak kod 404, mam więcej certyfikatów ale w narzędziach opcje numer pozycji na karcie -jest pusto
aaa1

Napisano: 27 sty 2015, 11:09

a nie ma być pusto - tylko numer właściwego certyfikatu - i najlepiej usunąć z systemu stare certyfikaty - bo i tak do niczego już się nie przydadzą - na 100% podpisujesz starym i stąd komunikat prawidłowy zresztą
robertsm
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 27 sty 2015, 11:18

ok spróbuje, ale wczoraj była aktualizacja i zapis że pole ma być puste, ale wracając jeszcze do javy ktos wcześniej wypowiedział się, że w c:/Program Flies (x86)\java\jre7\lib\security należny zmienić uprawnienia zastanawiam sie jak bo nic z tym nie mam zrobione a może nie trzeba
aaa1

Napisano: 27 sty 2015, 11:33

Należy otworzyć w edytorze tekstu plik java.policy
Początek pliku musi zawierać:

grant {
permission java.security.AllPermission;
};

// Standard extensions get all permissions by default

grant codeBase "file:${{java.ext.dirs}}/*" {
};

zamiast:

// Standard extensions get all permissions by default

grant codeBase "file:${{java.ext.dirs}}/*" {
};

Po zmianach trzeba przeładować przeglądarkę.

A co do numeru - to po aktualizacji może być puste ale czy wtedy pojawia sie pani aaa1 wybór certyfikatu - kurde trzeba mówić co się ma - nikt się nie domyśli chyba że maciej wrozbita
robertsm
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 27 sty 2015, 14:56

udało mi sie przesłac pojedynczy PIT 11 przez e -deklaracje w statusie mam 200 - przesłałeś duplikat, przesłane UPO dotyczy oryginału czy tez tak macie , że przesłaliście duplikat
aaa1

Strona 3 z 4    [ Posty: 34 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem