Re: dochody - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 24 lut 2016, 20:21

Problem stary niemal jak świadczenia rodzinne. Każdy inaczej liczy dochód uzyskany. 1.Umowy zawarte w jednym zakładzie pracy.Umowy co dwa, trzy miesiące (bez świadectw pracy).Przeliczacie na nowo dochody, czy z pierwszej umowy?
2. umowy zlecenie jedno lub dwu miesięczne. Utrata i uzysk którego nie ma, czy traktujecie to jako ciągłość umowy.
Marta2

Napisano: 24 lut 2016, 20:37

Jak widzę nie odpoczywacie, tylko śledzicie forum. Więc proszę napiszcie jak postępujecie w takich sytuacjach, chyba ich nie brakuje
Marta2

Napisano: 25 lut 2016, 10:06

W pierwszym przypadku jeśli po zakończeniu poszczególnych umów nie ma świadectw pracy to traktuję to jako ciągłość zatrudnienia i dochód biorę z pierwszej umowy.
W drugim przypadku do tej pory traktowałam jako ciągłość jeżeli umowa zlecenie była z tym samym pracodawcą i obejmowała ten sam zakres czyli była ewidentną kontynuacją, ale od jakiegoś czasu mam co do takiego postępowania wątpliwości i jakbym miała teraz taki przypadek to nie wiem jak bym to potraktowała.
beataQ
Stażysta
Od: 23 lut 2016, 10:09
Zajmuję się:

Napisano: 25 lut 2016, 19:51

my traktujemy jako ciągłość
mimi

Napisano: 19 kwie 2016, 14:50

ja mam umowy zlecenia każda na 3 m-ce ale pracodawca wystawił zaświadczenie od pierwszej umowy, więc dochód uzyskany bedzie za inny m-c niż z poszczególnych umów, bo nawet pracodawca potraktował to jako ciągłość wiec i ja tak muszę chyba liczyć?
kasia7

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x