dostałam pismo od komornika o egzekucji z nieruchomosci dłuznika
mam wniesc stosowny wniosek i opłate....
moze ktos ma taki wniosek????????
a jesli współwłascicielką jest wierzycielka ????/
a jesli nie dostałam pisma od komornika czy wierzycielka musi złożyć taki wniosek u komornika zeby ośrodek mógł przyłączyć sie do egzekucji pomożcie mocni w ty temacie ja tylko dostała pismo od dłużnika i to on chce zebyśmy się przyłaczyli
PODSTAWA PRAWNA:
Art. 927 Kpc - Wierzyciel, który skierował egzekucję do nieruchomości po jej zajęciu przez innego wierzyciela, przyłącza się do postępowania wszczętego wcześniej i nie może żądać powtórzenia czynności już dokonanych; poza tym ma te same prawa co pierwszy wierzyciel.
WIERZYCIEL:
Burmistrz
DŁUŻNIK:
WNOSZĘ O PRZYŁĄCZENIE DO EGZEKUCJI Z:
ułamkowej części nieruchomości ww. dłużnika tj. ½ części lokalu mieszkalnego nr stanowiącego odrębną nieruchomość o pow. wraz z udziałem w wys. ½ w częściach wspólnych budynki i w gruncie objętych KW , położonego w , dla której to nieruchomości Sąd Rejonowy w Wydział Ksiąg Wieczystych prowadzi księgę wieczystą KW
celem wyegzekwowania następujących należności:
1. z tytułu wypłaconych świadczeń z funduszu alimentacyjnego na osoby uprawnione
w okresie świadczeniowym w wys. zł. wraz z ustawowymi
odsetkami;
Wnoszę o przekazywanie wyegzekwowanych kwot przelewem na rachunek bankowy:
komornik wiedział ze ma nieruchomości bo to zajęcie z kilku banków weszło na ta działke ale nas jak zaległe alimenty z przed 3 lat nie dostaliśmy nic od komornika i co robic jak tylko pismo od dłużnika zostało
dzwoniła komornik powiedział ze egzekucja zakończona sprawa prawomocna podział kwoty zrobiony i ze wniosek o przyłaczenie do egzekucji powinien złożyć wierzyciel czyli matka jak nie żyje to syn powinien złożyć wniosek u niego o przyłaczenie sie do egzekucji nas jako wierzycieli i wtedy oni piszą do nas to pismo dobrze to tłumaczy czy tak to wygląda