realizacja programu 500+ - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 08 lut 2016, 8:36

czy wiecie już kto będzie się u Was zajmował realizacją programu 500+, czy kierownictwo przeprowadzało z Wami rozmowy na ten temat? U mnie cisza, temat nie jest poruszany, tylko czasem jakieś dziwne informacje do mnie dochodzą. Czy jeśli zostanie zatrudniona osoba do 500+, to czy ja będę musiała jej pomagać ( bez zmiany mojego zakresu obowiązków)? Jeśli ja miałabym się tym zajmować, to w jakiej formie, poprzez zmianę zakresu obowiązków?
aśka

Napisano: 08 lut 2016, 9:13

pytania kieruj do kierownika swojego
ja wiem że to będzie u mnie, że zatrudnią osobę
a reszta zobaczymy
gasiak

Napisano: 08 lut 2016, 9:57

U mnie idioci, którzy uważają się za mądrych zabierają to do urzędu. Nie obchodzi ich, że to jest kopia ustawy o świadczeniach rodzinnych z tą różnicą, że wypłaca się tylko jeden dodatek, nie obchodzi ich to, że jest już program do obsługi, baza ludzi i pracownicy, którzy mogliby już od dzisiaj się tym zająć. Ale ich obchodzi tylko jedno - KASA. Przeliczyli sobie ile będzie pieniędzy z tych 2% a później z 1,5% i to ich obchodzi. Do tego chcą zatrudnić swoich znajomków, żeby im dać pracę. Ciekawe co będzie kiedy każą doliczać do dochodu rodziny te 500 zł i wypadnie mi np.60% świadczeń z śr. Mnie wywalą na bruk, a znajomki burmistrza bez doświadczenia będą się cieszyli. Wszystko przez to, że nie wpisali do tego projektu, że mają to prowadzić wydziały lub działy świadczeń rodzinnych-byłoby taniej. Miłej pracy wam życzę.
gość4532

Napisano: 08 lut 2016, 10:55

gość4532 pisze:Przeliczyli sobie ile będzie pieniędzy z tych 2% a później z 1,5% i to ich obchodzi. Do tego chcą zatrudnić swoich znajomków, żeby im dać pracę. Ciekawe co będzie kiedy każą doliczać do dochodu rodziny te 500 zł i wypadnie mi np.60% świadczeń z śr. Mnie wywalą na bruk, a znajomki burmistrza bez doświadczenia będą się cieszyli.
Ciekawe co prędzej się skonczy - rodzinne czy 500. Przecież budżet tych miliardów na 500+ długo nie pociagnie
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x