SKŁADKA ZDROWOTNA Z EMPATII - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 08 lut 2016, 9:09

co zrobic w przypadku kiedy mam informację od strony jaka jest wysokość składki zdrowotnej za 2014r. (nie mam dokumentu tylko księgowa jej sprawdziła i na karteczce napisała kwotę), więc wystąpiłam w empatii i wyszła mi całkiem inna kwota. Wiem że w empatii są błędy ponieważ kiedyś miałam osobę z rentą i składki w empatii wyszły 0, a na zaświadczeniu była kwota składki.
Mam teraz wezwać stronę czy wziąć to co podają w empatii???
edyta123

Napisano: 08 lut 2016, 9:32

nikt tego nie sprawdzał??
edyta123

Napisano: 08 lut 2016, 10:51

jakieś sugestie?
edyta123

Napisano: 08 lut 2016, 10:58

ja mam też osobę z rentą, a składkę podaje 0, ale ten dochód jest do utraty
aśka

Napisano: 08 lut 2016, 11:17

Z objaśnień Ministerstwa:

W przypadku niezgodności pomiędzy danymi pozyskanymi w wyniku wywołania usługi, a informacjami pozyskanymi w trakcie postępowania administracyjnego, nie należy zakładać z góry większej wiarygodności danych pozyskanych z systemu zewnętrznego.

W przypadku rozbieżności należy przeprowadzić normalne postępowanie wyjaśniające na bazie pozyskanych informacji. Nawet w przypadku danych identyfikacyjnych może się zdarzyć, że wystąpi rozbieżność w wyniku braku synchronizacji aktualizacji danych pomiędzy systemami zewnętrznymi.

W przypadku uzyskania odpowiedzi potwierdzającej informacje uzyskane od beneficjenta obsługa sprawy jest kontynuowana rutynowo jak w przypadku przedstawienia poprawnego zaświadczenia
.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x