refundacja 500+ - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 16 cze 2016, 8:45

czy w ramach kosztów obsługi Programu Rodzina 500 Plus można dokonać refundacji wynagrodzeń osób pracujących przy obsłudze świadczeń wychowawczych tj. np.:
- pracownicy Działu Finansowo-Księgowego - 1/4 etatu miesięcznie,
- Główny Księgowy - 1/4 etatu miesięcznie,
- Dyrektor Ośrodka - 1/4 etatu miesięcznie,
- osoba sprzątająca - proporcjonalnie do zajmowanej powierzchni przez świadczenia wychowawcze?
wiknat

Napisano: 16 cze 2016, 10:00

Niby można refundować, tak mi się przynajmniej wydaje, ale zastanawiam się, czy taka refundacja 1/4 etatu nie oznaczała, ze przed przejęciem zadań 500+ wszyscy Ci pracownicy nie mieli pełnych etatów??? Doszło nowe zadanie i zamiast kasy dodatkowej za dodatkową pracę w postaci dodatków specjalnych zostało zrefundowane wynagrodzenie, moim zdanie coś nie halo?!!!To co przejmując 500+ nie doszło więcej pracy, czyli przed 500+ wcale nie potrzebny był pełen etat w księgowości itd? To jakiś żart chyba!!! Przynajmniej u mnie ani dodatku ani nowego pracownika i nikogo to nie obchodzi, ze muszę pracować po godzinach!!!!!!!!!
Margot

Napisano: 16 cze 2016, 12:21

No właśnie. Rozumiem ,że szuka się oszczędności w ramach zadań własnych ale może się to "odbić czkawką"
nie chciałabym mieć w aktach takiego podziału finansowania , bo co jeśli nie będzie 500+ pozostanie mi 3/4 etatu? Różnie to w życiu bywa. Każda z nas chciałaby w ślad za dodatkową pracę mieć dodatkową płace . Dla nas z pewnością lepszy byłby jakiś dodatek a tu rzeczywiście nic.....
AKM

Napisano: 20 cze 2016, 10:26

Najważniejsze, to zadbać o pracowników merytorycznych, bo tylko oni są przeciążeni, niestety taka jest gorzka prawda :(
EHHH

Napisano: 20 cze 2016, 11:57

Każdy pracownik księgowości powinien dostać dodatek do wynagrodzenia a nie refundację. Przecież jak doszło nowe zadanie to zwiększyły się obowiązki służbowe księgowości....co to niewolnictwo mamy mieć. Niby dlaczego uznaje się, że dodatkowe wynagrodzenia, czy etaty występują tylko po stronie pracowników merytorycznych....obsługę księgową, miliony wypłat, rozrachunków, decyzji, zaangażowań ktoś musi zaksięgować....księgowym należy się płaca za pracę. AMEN
TWoj
Podinspektor
Od: 10 maja 2016, 15:48
Zajmuję się:

Napisano: 20 cze 2016, 12:45

TWOJ święte słowa, ale niestety kierownikami jednostek nie są osoby, które pracowały w dziale księgowości, są to osoby z kręgu merytorycznych pracowników i mam wrażenie, że nie mają chyba pojęcia jak wygląda taka praca w księgowego, a przecież wszystko zawsze jest zrobione na czas no to o co chodzi??? Zresztą w księgowości zazwyczaj jest jedna osoba i bunt tej osoby jest niczym w porównaniu z niezadowoleniem pracowników z działu merytorycznego. Mnie to już się nawet nie chce walczyć o swoje bo i tak jestem jak ten Don Kichot z La Manchy, który bezsensownie walczy z wiatrakami, naprawdę szkoda mi mojej energii.
EHHH

Napisano: 20 cze 2016, 21:26

Księgowe zrobią to, co zawsze, czyli swoją robotę i nie ważne ile im się dołoży pracy, pozostaje jedynie satysfakcja z dobrze wykonanego zadania, bo o innej satysfakcji nie ma mowy i AMEN !!!!
Margot

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x