refundacja vat wniosek po 29 lutym :(

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
ODPOWIEDZ
MonkaBiedronka
Stażysta
Zajmuję się: dobre pytanie
Kontakt:

refundacja vat wniosek po 29 lutym :(

Post autor: MonkaBiedronka »

Hejka,
proszę o pomoc, :?
bo wniosek wpłynął do mnie dzisiaj, a pod wniosek podpięte faktury od stycznia do listopada 2023 i teraz nie wiem ughhhh co z nimi?
odmowa?
Czy jeśli oświadczy mi, że otrzymał faktury np.wczoraj to mam zrobić przyznanie? ale no jak dla mnie to już śmierdzące,bo za każdy miesiąc jest osobna faktura, więc wątpię, że fakturę za styczzeń 2023r. otrzymał teraz ;/

inna sprawa jak teraz mi przyniesie fakturę za grudzień i oświadczy, że otrzymał np. wczoraj, ale no w/w sprawie ....
jak u was to wygląda? :?:
MonkaBiedronka
Stażysta
Kontakt:

Re: refundacja vat wniosek po 29 lutym :(

bo teraz tak patrzę, że termin składania został wydłużony do 30 września a po 1 października trzeba utrzymać termin 30 dni od dnia otrzymania?
Jola2016
Referent
Zajmuję się: FA ŚR DM CP BE
Kontakt:

Post autor: Jola2016 »

Przecież termin na składanie wniosków upływa 30 września 2024 (niezależnie jakich dotyczy faktur)
MonkaBiedronka
Stażysta
Kontakt:

Jola2016 pisze: 11 mar 2024, 15:43 Przecież termin na składanie wniosków upływa 30 września 2024 (niezależnie jakich dotyczy faktur)
no właśnie zauważyłam teraz te zmiany :cry: dzięki dzięki :cry:
Awatar użytkownika
Edysia185
Starszy referent
Zajmuję się: SR
Kontakt:

Post autor: Edysia185 »

Witam, wniosek złozony elektronicznie w lutym. Okazuje się, że nie ma złożonej deklaracji CEEB w ogóle. Szykuje się nam jeszcze jeden taki wniosek, a trzeci wniosek toPani na jesieni zmieniła źródło ogrzewania, ale nie zmieniła deklaracji CEEB. Przy zwrot za faktury z roku 2023 będzie się należał jeśli teraz złożą deklarację CEEB? LEX i LEGALIS zdania są podzielone... Może wy podpowiecie...
Honoratka
Stażysta
Zajmuję się: świadczenia wychowawcze
Kontakt:

Post autor: Honoratka »

też jestem ciekawa, nie wiem co w takim przypadku - rozliczyć tylko od momentu zgłoszenia do CEEB chociaż piec gazowy używają od 2022 roku?
ODPOWIEDZ