Remont

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
joyd84
Stażysta
Zajmuję się: Księgowość
Kontakt:

Remont

Post autor: joyd84 »

Witam trochę się zakręciłam i mam pytanie. Prowadzimy działalność placówki wsparcia dziennego w/w działalność jest prowadzona w wynajmowanych pomieszczeniach. I teraz chcemy zrobić przebudowa który będzie polegał min. na wybicie nowych drzwi wejściowych, wymiana okien, stawienie ścian, remont łazienki. Nie mam jeszcze wyceny ale będzie to duża kwota. I moje pytanie jaki to będzie wydatek wydaje mi się że będzie to zakup usług remontowych, gdyż ja tylko dzierzawie te pomieszczenie i nie jest to mój środek trwały. Czy dobrze myśle
burtos
Praktykant
Zajmuję się: SW
Kontakt:

Re: Remont

Post autor: burtos »

najlepiej pytać o wszelkie kwestie typowo związane z kosztami i szacunkami firm budowlanych i remontowych. oni w końcu najlepiej się znają, potrafią określić co i ile będzie potrzebne jeśli chodzi o materiały. wybierz jednak profesjonalną firmę a nie amatorów to na pewno łatwiej Ci się będzie ze wszystkim dogadać. ze swojej strony polecam artykuł https://elementarzprojektanta.pl/dlacze ... montowych/ i w ogóle w tych klimatach cały blog jako poradnik jest bardzo przydatny
Paulinka z GOPSu
Starszy referent
Zajmuję się: Księgowość
Kontakt:

Re: Remont

Post autor: Paulinka z GOPSu »

Jeśli dzierżawicie to byłabym ostrożna przy takich remontach. Lepiej, żeby wydzierżawiający zapłacił za to firmie remontowej i ewentualnie Wam doliczył do miesięcznych rachunków jakąś kwotę z uwagi na zwiększenie wartości lokalu. A co by było, gdyby wydzierżawiający Wam nagle wypowiedział umowę albo nie spodobałyby mu się zmiany w jego budynku?;)
ODPOWIEDZ